Tietoenator: Vi opruster i Danmark inden et år

At Tietoenator sælger Government Service afdelingen fra til de danske ledere og islandske Siminn betyder ikke, at firmaet er på vej ud af landet. Tværtimod vil Tietoenator investere nogle af penge fra salget i danske afdelinger og fokusere hårdere på firmaets kerneområder, siger vicekoncernchef.

Selvom softwareleverandøren Tietoenator i dag har solgt en afdeling med 420 ansatte fra, betyder det ikke, at firmaet er på vej ud af landet.

Salget er nemlig en fokusering af de områder, som virksomheden satser på, fortæller vicekoncernchef Åke Plyhm.

- Government afdelingen er en god og indbringende forretning, men den er ikke ligeså specialiseret som de andre. Derfor har vi valgt at fokusere på de tre andre brancher, siger Åke Plyhm.

Vil ansætte flere og investere

Tietoenator arbejder ifølge direktøren meget fokuseret og leverer egenudviklede applikationer til en række virksomheder inden for både bank-, tele- og sygehusbranchen.

Og selvom salget af Govenment afdelingen betyder et farvel til 420 ansatte, vil der hurtigt blive flere end de 200 medarbejdere, som nu er tilbage i Danmark, fortæller Åke Plyhm.

- Vi er stadig over 200 ansatte i Danmark efter salget, og vi vil fortsat videreudvikle forretningen i Danmark, siger Åke Plyhm.

Fokuserer markedet

Samtidig fortæller han, at firmaet vil øge antallet af ansatte i Danmark i løbet af de næste 12 måneder.

- Vi er ikke på vej ud af landet. Vi fokuserer og går hårdere ind i markedet, siger Åke Plyhm.

De to hundrede millioner kroner, som salget af Government afdelingen indbringer Tietoenator Group, skal blandt andet også bruges til ekspansionen i Danmark, fortæller direktøren.

Salget betyder heller ikke et endeligt farvel til den viden og de medarbejdere, som er i afdelingen, fortæller Åke Plyhm.

Selvom Sirius IT overtager kunder og medarbejdere som en selvstændig virksomhed, bliver firmaet ikke en konkurrent til Tietoenator.

Islandsk køber er seriøs

- Vi kommer jo til at samarbejde med Sirius IT inden for eksempelvis driftsområdet, hvor Sirius vil købe tjenester hos os, siger Åke Plyhm.

Det bekymrer ikke koncernchefen, at hovedparten af de 200 millioner, salget har indbragt, kommer fra et islandsk firma.

- Siminn er en seriøst køber. Det er jo et tidligere statsligt firma, siger Åke Plyhm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere