København åbner interaktiv fysisk legeplads

Et udendørs alternativ til playstation-generationen. Det kalder Københavns Kommune selv den it-legeplads som ved middagstid i dag indvies i Ørstedsparken i hovedstaden.

Københavns Kommune indvier mandag en ny type interaktiv legeplads, hvor traditionelle lege-redskaber smelter sammen med informations-teknologien.

Legepladsens skal ifølge Københavns Børne- og Ungdomsborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard (SF), være et kreativt modsvar til den stigende fedtepidemi blandt børn og unge.

- Computeren er rykket udendørs, og den interaktive legeplads er noget for både de bogligt stærke børn og for krudtuglerne, der har svært ved at sidde stille. Kan vi få børn til at røre sig mere samtidig med at de lærer noget, så er vi noget langt, siger Bo Asmus Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

Kommune: Den første i verden
Legeplads-konceptet er udviklet af finske Lappset Group, og pladsen i Ørstedsparken i København er ifølge Københavns Kommune den første af sin art i verden.

Legepladsen er bygget op omkring en laptop, som står pakket ind i en stor stander, der minder om en højteknologisk dankortautomat, forklarer Kenneth Lyngsøe, der er direktør i Lappset.

Computeren er udstyret med farveskærm, og børnene kan så via nogle få, robuste knapper navigere rundt på skærmen.

- Computeren indeholder nogle spil, som skal motivere børnene, så de selv bliver joystikket i spillene, siger Kenneth Lyngsøe.

Den Windows XP-baserede computer er koblet til en række sensorer i jorden, så børnene på den måde eksempelvis kan lege alfabetleg, og på den måde lære bogstaverne at kende, samtidig med at de får en masse motion, fortæller Kenneth Lyngsøe.

Systemet giver mulighed for at den vagthavende pædagog på legepladsen på ungernes opfordring kan lave nye spil, som kan uploades til legepladsens system, og leges med det samme.

Ifølge Kenneth Lyngsøe koster en legeplads magen til den Københavns Kommunes åbner, omkring en million kroner.

Teknologien alene løber op i omkring 400.000 kroner, og kan integreres i en eksisterende legeplads.

Den interaktive legeplads, som børne- og ungdomsborgmesteren kalder ”Et udendørs og fysisk alternativ til playstation-generationen,” åbner for børn i alle aldre klokken 12 mandag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere