Mandagens aviser om it

It skal være fleksibel. Offentligt pres tvang Microsoft til samarbejde. It-chefer spiler hasard med kundedata

It skal være fleksibel

Ufleksible licenskontrakter og bindinger til leverandørerne hænger den danske it-branche ud af halsen. Det for mange til at overveje open source-software herhjemme, viser en analyse fra IDC Nordic. open source bruges ifølge analyseinstituttet i stigende omfang til databaser, styresystemer og som mellemlag mellem applikationer og styresystemer. Ifølge undersøgelsen overgår udbredelsen af open source dababasen MySql nu selv styresystemet Linux i popularitet. (Berlingske Tidende)

Offentligt pres tvang Microsoft til samarbejde

Det var især pres fra offentlige kunder, som i sommers fik it-kæmpen Microsoft til at sikre, at regneark og dokumenter fra konkurrenternes kontorprogrammer også kan bruges med den kommende Office 2007 pakke. Og omvendt. Det fortæller Microsofts øverste ansvarlige for standarder og interoperabilitet Tom Robertson. (Berlingske Tidende)

It-chefer spiler hasard med kundedata

Næsten halvdelen af landets it-chefer bruger rigtig kundedata, når de afprøver eller udvikler nye systemer, selvom det er ulovligt. Det viser en undersøgelse fra analysefirmaet Vanson Bourne, som har undersøgt forholdene i England. Ifølge it-leverandøren Compuware, som har iværksat undersøgelsen, kan tallene overføres til Danmark. Ifølge EU-lovgivningen må kundedata ikke bruges til andet formål end de er indsamlet til. Alligevel kopieres kundedata ofte, så eksempelvis programmører får realistiske materiale at arbejde på. Ofte havner kundedata også hos udviklere i eksempelvis Bangalore eller Ukraine. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere