Mandagens aviser om it

Teleselskab jagter kunder hos konkurrent. Ny investor i softwareselskab. Outsourcing til Ukraine populært. Åbne standarder koster. Risiko for stop af bredbånd efter telekamp.

Teleselskab jagter kunder hos konkurrent

V2tel er nu på rov blandt konkurrenten Telsomes erhvervskunder, efter at Telsome er røget i slagsmål med softwareleverandøren IP Danmark Det fyger med beskyldninger mellem de to selskaber, og det vækker begejstring hos V2tel direktør Jørgen Weber, der mener, at striden vil gavne hans selskab. (Børsen)

Ny investor i softwareselskab

En ny investor skyder ti millioner kroner i iværksætterfirmaet Imotions, som har lavet software siden starten for halvandet år siden. Pengene skal blandt andet skubbe gang i det globale salg. Firmaet har udviklet en teknologi, der gør det muligt at måle folks følelsesmæssige reaktion, når de ser en reklame. (Børsen)

Outsourcing til Ukraine populært

Ukraine topper listen som it-virksomhedernes foretrukne sted at outsource it-opgaver til. Det er især små og mellemstore skandinaviske virksomheder, som outsourcer til Ukraine. En lille håndfuld danske selskaber har i øjeblikket en særdeles god forretning ud af at hjælpe andre firmaer med at udvide staben med lavtlønnede ukrainske dataloger. (Børsen)

Åbne standarder koster

Der skal masser af penge til fra Finansministeriet, hvis det skal lykkes at få offentlige it-systemer til at arbejde sammen gennem åbne standarder. Det mener omkring 50 eksperter, embedsfolk og it-leverandører. Pengene skal bruges til at frikøbe folk, så der kommer fart på indførelsen af de åbne standarder. (Berlingske Tidende)

Risiko for stop af bredbånd efter telekamp

Det kan blive fuldstændig umuligt at have telefoni hos et teleselskab og bredbånd hos et andet, hvis selskaberne ikke må udveksle oplysninger med hinanden. Og det risikerer at give TDC monopol på området, fordi alle konkurrenters bestillinger kan afvises. Derfor er Cybercity i øjeblikket ved at skyde sig selv i foden, fordi den har klaget over, at TDC’s branchesalgsafdeling har givet TDC Privat oplysninger om en af Cybercitys kunde. Det mener konkurrenter og myndigheder. (Berlingske Tidende)

Vækstpotentiale i små it-virksomheder

Der er et stort vækstpotentiale i de mindre danske it-virksomheder. Kun omkring halvdelen af virksomhederne eksporterer deres produkter til udlandet mens en fjerdedel planlægger at gøre det, viser en undersøgelse som BDO Scanrevision og Uconnect har lavet. Der findes 1.500 mindre it-virksomheder i Danmark. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere