Apple: Steve Jobs kendte til options-snyd

Apple-topchef Steve Jobs siger pænt undskyld til aktionærerne, efter en intern undersøgelse har fastslået, at han kendte til virksomhedens praksis med at tilbagedatere de ansattes aktieoptioner.

Apple Computers ulovlige praksis med at tilbagedatere medarbejdernes aktieoptioner til tider med en lavere og derfor mere gunstig aktiekurs har ramt Apples øverste chef Steve Jobs som en boomerang.

Onsdag undskyldte Jobs overfor aktionærerne og erkendte, at han havde været klar over selskabets tilbagedaterings-praksis.

- Jeg undskylder overfor aktionærer og medarbejdere for disse problemer, der skete på min vagt. Den praksis er helt ude af trit med Apples karakter, sagde Steve Jobs.

15 datoer

En tre måneder lang efterforskning foretaget af Apples bestyrelse afslørede, at virksomheden har tilbagedaterede aktieoptioner udstedt på 15 datoer mellem 1997 og 2002.

Undersøgelsen stiller et alvorligt spørgsmålstegn ved den rolle to tidligere ansatte spillede i affæren.

Der bliver ikke nævnt navne, men Apples daværende økonomidirektør Fred Anderson har trukket sig fra Apples bestyrelse med begrundelsen, at "det er i Apples bedste interesse."

Ingen fordel for Jobs

Steve Jobs havde ikke nogen fordel af tilbagedateringerne og var "ikke klar over de bogføringsmæssige implikationer."

En række Silicon Valley-virksomheder som for eksempel McAfee, Broadcom og Brocade har været blandet ind i kontroversen omkring tilbagedateringer af aktieoptioner til et tidspunkt, hvor kursen var lavere og derfor mere attraktiv for medarbejderen.

Steve Jobs sagde i går, at Apple arbejder på at sikre, at den slags "aldrig sker igen."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere