Danske it-selskaber klar til opkøbstogter

Antallet af opkøb i den danske it-branche eksploderer i de næste par år, hvor mere end 40 procent af firmaerne forventer at hive pungen op af lommen og købe konkurrenter. Opkøbsbølgen næres af gode finansieringsmuligheder og høje salgspriser.

Det skorter ikke ligefrem på opkøb og salg af virksomheder i den danske it-branche i dag, hvor firmaerne i stigende grad vender ryggen til organisk vækst og strategiske alliancer.

Men vi har kun set toppen af isbjerget.

En opkøbsbølge vil skylle hen over it-branchen i de næste par år, hvor 42 procent af virksomhederne regner med at gå på indkøb hos konkurrenterne.

En markant stigning i forhold til i fjor, hvor hver tredje virksomhed forventede opkøb.

- Endnu mere interessant er det, at hele 64 procent af de dygtigste it-virksomheder drager på indkøbstogt de næste par år. Den store købsinteresse og –formåen bliver stimuleret af, at det er lettere at finansiere opkøb end tidligere, siger partner Kim Gerner fra Deloitte Videncenter IT og Medier, der har udarbejdet IT-Vækstbarometret.

Salgspriser stryger i vejret

Det betyder, at det er muligt at få solgt virksomheden til en fornuftig pris, men salgsprocessen skal gribes rigtigt an, så virksomheden undgår de faldgruber, en sådan proces åbner for. Herunder ikke mindst at virksomheden salgsmodnes rigtigt.

- Hjemmearbejdet skal gøres ordentligt. Det koster kræfter, men kan hurtigt være tjent mangefold tilbage. Som markedet ser ud i dag, ser vi meget høje værdiansættelser ved virksomhedshandler, siger Kim Gerner.

De gode finansieringsmuligheder og høje salgspriser kan også være medvirkende til, at mange virksomhedsejere, der ikke umiddelbart tænker i de baner, kommer på salgstanker.

- Vi kan aflæse af de foregående års IT-Vækstbarometre, at antallet af faktisk solgte virksomheder normalt bliver større end det antal, der forventes solgt. Det hænger tæt sammen med, at der i Danmark ikke har været den store tradition for at sælgere er særligt opsøgende i forbindelse med et salg, siger Kim Gerner.

I IT-Vækstbarometret fra 2005 planlagde således kun ni procent at sælge hele eller dele af virksomhed. Det faktiske tal er i dette års barometer dobbelt så højt.

- I år planlægger dobbelt så mange (17 procent) at sælge deres virksomhed, så hvis trenden holder, bliver der tale om en meget høj opkøbsaktivitet, siger Kim Gerner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere