Torsdagens aviser om it

Chatkonsulent løslades. Fagforeninger klar med flere museskader. Forsker: Museskader vil blive anerkendt i stort tal. Accenture taber på nyt it-kaos. Flere tager it-opgaver tilbage igen. Århus-familier i dialog med køleskabe. Ny it-norm i byggeriet giver pæne besparelser. Fyns Amt gav ulovlig støtte. Hjemmeside-ejere frem i lyset.

Chatkonsulent løslades

Den meget omtalte konsulent i sikker chat løslades nu af Herning Politi. Han har siddet varetægtsfaængslet siden den 7. september. Politiet ser ingen grund til at bede om en fortsat frihedsberøvelse. (Berlingske Tidende)

Fagforeninger klar med flere museskader

Flere fagforbund vil bruge Arbejdsskade-styrelsens anerkendelse af museskader som en rambuk for at få accepteret endnu flere museskader. Det får de ikke meget held med, mener Arbejdsskadestyrelsen. (Berlingske Tidende)

Forsker: Museskader vil blive anerkendt i stort tal
Forsker på Arbejdsmedicinsk Klinik i Esbjerg, Jørgen Riis Jepsen, forudser en fremtidig generel anerkendelse af museskader som arbejdsskade. (Berlingske Tidende)

Accenture taber på nyt it-kaos

Den danske afdeling af et af verdens største it-konsulenthuse, Accenture, er endnu en gang havnet i et stort, kaotisk it-projekt. Apotekerforeningen udskyder nu implementeringen af Accentures prestigefyldte it-system til op mod 200 af landets selvstændige apoteker efter klager fra en række utilfredse apotekere. (Børsen)

Flere tager it-opgaver tilbage igen

Danske virksomheder har efterhånden så mange erfaringer med at outsource deres it-opgaver, at de nu igen begynder at tage it-opgaver hjem i egne rækker efter udløbet af en outsourcingkontrakt. Det oplyser senioranalytiker Karsten Fogh Ho-Lanng, analysehuset IDC. (Børsen)

Århus-familier i dialog med køleskabe

Omfattende testforsøg med 20 familier er skudt i gang for at afdække mulighederne og behovet for intelligente madvarer. Der er tale om et to måneder langt forsøgsprojekt Fremtidens hjælpsomme mad, der består af 20 århusianske forsøgsfamilier, der hver har fået installeret en computer og skanner til at læse RFID-stregkoder (Radio Frequency Identification). (Børsen)

Ny it-norm i byggeriet giver pæne besparelser

De statslige krav til byggesektoren om indførelse af en it-norm, der sikrer tidssvarende kommunikation på byggepladserne og mellem byggeriets forskellige aktører, skal i princippet være indført den 1. januar. Biogens store byggeprojekt i Hillerød, der har brugt it-normen, har kastet en besparelse på ikke mindre end 354.000 kroner af sig. (Børsen)

Fyns Amt gav ulovlig støtte

Interportalen Portal Fyn skal tilbagebetale 46.542 kroner, som Fyns amt har givet i ulovlig og konkurrenceforvridende støtte. Sådan lyder en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen, der i går tirsdag havde møde om sagen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Hjemmeside-ejere frem i lyset

Det er slut med at gemme sig på den danske del af internettet. På mandag sætter administratoren handling bag Danmarks domænelov, som folketinget vedtog forrige sommer. Lovgivningen vil blandt andet sikre, at oplysninger om personen bag alle danske domæner skal være offentlig tilgængelig med navn, adresse og telefonnummer. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere