Svensk hostmaster oprørt over navn på ny avis

I Sverige raser aviskrigen lige som herhjemme. Men en avis med navnet .SE får nu den svenske pendant til DK-Hostmaster op af stolene, fordi navnet er er det samme som det svenske topdomæne.

Med navnet .SE har en ny svensk gratisavis allerede markeret sig tydeligt i den svenske udgave af gratisaviskrigen.

Navnet, som svarer til det svenske topdomæne .se, har nemlig oprørt sindene hos Stiftelsen for internetinfrastruktur, som administrerer det svenske topdomæne og er den svenske pendant til DK-Hostmaster.

Det skriver Computerworlds svenske søsteravis.

- .se er et etableret internationalt navn for Sveriges topdomæne. Det ville svare til at kalde sig 112, siger Danny Aerts, direktør for Stiftelsen for internetinfrastruktur.

Udgives af Aftenposten

Den nye gratisavis bliver udgivet af Aftenposten og skal fra oktober udkomme i de største svenske byer.

Her skal den tage kampen om annoncekronerne op med de konkurrerende gratisaviser.

Men navnet falder ikke i god jord hos Stiftelsen för internetinfrastruktur, der selv i et stykke tid har benyttet .se som betegnelse for stiftelsen.

- Vi synes, det er besynderligt og mærkeligt, at en kommerciel virksomhed bare snupper et begreb til en avis, som ikke engang har med internettet at gøre. Det er et internationalt etableret navn, som betegner den svenske del af internettet, siger Danny Aerts til Computersweden.

Kan ikke ejes

Han mener ikke, at det er et begreb, som man kan eje eller registrere, medmindre man forvalter topdomænet.

Derfor har stiftelsen nu besluttet at hyre juridisk hjælp til, hvordan situationen skal håndteres, fortæller Danny Aerts.

- Jeg har været i kontakt med avisens ledelse, og jeg fik indtryk af, at de ikke rigtigt forstår de internationale dimensioner i navnet, siger han.

I løbet af ugen forventer Danny Aerts at orientere den internationale internetorganisation Icann om sagen, så den er klar over, hvad der foregår i Sverige, fortæller Danny Aerts, der håber på en løsning i sagen gennem dialog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere