Torsdagens aviser om it

Danske Zepto Computer presses af lave pc-priser. Windows Vista byder på store investeringer for virksomhederne. Hvidevaregigant i mobilkrig. Ingen momsmillioner til telebranchen. TDC's salg af Polkomtel-aktier trækker ud.

Danske Zepto Computer presses af lave pc-priser

Når den danske pc-fabrikant Zepto Computers om godt en måned vil på First North børsen, kan det blive en spilleraktie. For selskabet står med to procent af det danske computermarked midt i en priskrig på bærbare. (Berlingske Tidende)

Windows Vista byder på store investeringer for virksomhederne

IDC forudser, at Microsofts næste styresystem, det forsinkede Vista, vil skabe gigantvækst i den danske it-branche. Herhjemme venter IDC, at 18 procent af it-beskæftigede allerede i 2007 vil være direkte eller indirekte påvirket af Vista, når det lanceres, og derfor ser IDC Vista som en lancering, der vil få stor betydning for hele branchen. (Berlingske Tidende)

Hvidevaregigant i mobilkrig

Landets største hivdevarekæde, Punkt 1, erklærer mobilmarkedet krig. Kæden tilbyder billig telefoni via internettet og sine 115 butikker. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ingen momsmillioner til telebranchen

EF-Domstolens generaldirektør afviser TDC, Telia og 3's krav om at få 760 millioner kroner retur fra 3G-auktionen. Domsatolen slår fast, at de op mid 1.000 milliarder kroner, som danske og udenlandske mobilselskaber betalte i 1999-2001 for at få fingrene i en licens til fremtidens 3G-mobilteknologi, ikke indeholder moms. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

TDC's salg af Polkomtel-aktier trækker ud

Salget af TDC's ejerandel i polske Polkomtel er gået i hårdknude. Striden i ejerkredsen kan trække ud i årevis, så TDC's nye ejere kommer sandsynligvis til at vente i årevis på checken på 6,4 milliarder kroner for TDC's andel i Polkomtel. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Tilsyn: Tvivlsom kontrol med konti
Datatilsynet vil ikke udelukke, at det er juridisk muligt for fagforeninger at se arbejdsgivernes lønoverførsler til lønmodtageren, når der er mistanke om underbetaling af østarbejdere. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere