Danionics på pengejagt efter millioner

Aktieholderne i den fynske batterivirksomhed Danionics skal fredag beslutte om virksomheden skal foretage en aktiemission. Målet er kapital til afvikling af gæld og indkøb af maskineri.

Den stormomsuste fynske batteri-producent Danionics er på pengejagt. Selskabet skal bruge 25 millioner kroner, som skal skaffes ved en aktie-emission, som selskabets aktionærer skal godkende på en ekstra-ordinær generalforsamling på fredag.

- Vi skal rejse 10 millioner kroner til tilbagekøb af egne aktier og betaling af lån og omkring 15 millioner til indkøb af mere maskineri og udvikling af virksomheden, siger Karsten Borch, formand for Danionics bestyrelse.

Bestyrelsesformanden har endnu ikke noget bud på antallet af aktier, som vil blive udbudt, hvis emissionen godkendes på generalforsamlingen.

Flere muligheder

I øjeblikket findes der omkring 10 millioner Danionics-aktier. Hvor mange flere, der bliver tale om, afhænger af den type emission, som aktionærerne eventuelt vælger.

- De kan udbydes med fortegningsret til eksisterende aktionærer eller en generel placering uden fortegningsret, siger Karsten Borch.

Batterifabrikken fik for godt tre uger siden en ordre på at levere seks millioner batterier, som skal bruges til bluetooth-produkter fra en endnu ukendt international virksomhed.

I øjeblikket ligger Danionics aktier på lidt over 22 kroner stykket. Det er et lille fald, som ifølge bestyrelses-formanden var ventet.

- Mange købte i januar og februar aktier til et par kroner stykket. Og nogle af dem er nu fristet til at tage lidt gevinster hjem, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere