Netværksnedbrud sender 74 netbanker i sort

Et netværksnedbrud mellem driftscenteret og filialerne sendte fredag formiddag Bankernes EDB Central i sort. 74 netbanker er nede.

Kunderne hos 74 netbanker blev fredag formiddag afskåret fra at bruge deres netbank på grund af en netværksfejl hos Bankernes EDB Central, BEC.

Problemet skyldes en fejl i en såkaldt local director, som håndterer netværkstrafikken mellem BEC og internettet.

- Fejlen betyder, at de transaktioner som vi får fra internettet, ikke kommer ind til os i øjeblikket. Men alle centrale systemer kører som de skal, så ingen filialer er påvirket, siger Steen Elsborg, driftschef i BEC.

Helt i sort

Samtidig betyder fejlen, at BEC's egen hjemmeside sammen med en lang række kunders hjemmesider i øjeblikket ikke er tilgængelig på nettet.

Årsagen til fejlen er stadig ukendt, men ud fra de øvelser, som BEC jævnligt foretager, anslår driftschefen, at netbankerne kører igen omkring klokken 17.00.

Det tager nemlig typisk tre timer at overflytte kommunikationen mellem BEC’s to centre i Roskilde, fortæller Steen Elsborg.

- Vi er nu i gang med at isolere fejlen ved at flytte al kommunikation til vores andet driftscenter, siger Steen Elsborg.

BEC betjener blandt andet Skandiabanken, Roskilde Bank og Amagerbanken.

BEC oplyste fredag kort før klokken 15.00, at det omkring klokken 14.45 lykkedes firmaet at genetablere forbindelsen til internettet. Dermed fungerer alle netbanker igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere