Indkøbsportalen IBX køber op i Tyskland

Den elektroniske indkøbsportal IBX, der formidler varekøb for milliarder, har overtaget det tyske selskab Portum. Købet skaber et brohoved ind på de spanske og tyske markeder.

IBX, den elektroniske indkøbsportal, der sidste år formidlede varekøb for næsten 33 milliarder kroner, har overtaget det tyske selskab Portum.

- Opkøbet styrker vores europæiske ekspansion, men det styrker også vores danske forretning, fordi vi med Portum får adgang til nye kompetencer og flere ressourcer, siger Søren Ohm, administrerende direktør med ansvar for IBX i Danmark, Norge og Finland.

Portum var blandt andet ejet af Siemens, der som en del af handlen bliver medejer af IBX.

Samtidig med annonceringen af opkøbet har IBX fremlagt sit halvårsregnskab sit halvårsregnskab, der viser en vækst i omsætning på 38 procent i forhold til samme periode sidste år.

Minus på bundlinjen

Omsætningen landede i første halvår på godt 94 millioner kroner, mens resultatet før skat endte med et underskud på 2,1 millioner kroner.

Hvor den danske pendant Gatetrade ifølge Søren Ohm mere er som en åben markedsplads, betragter IBX i højere grad sig selv som et lukket indkøbsservicecenter for store købende kunder - altså en slags forlænget arm for virksomhedernes indkøbsafdelinger.

Gennem aftaler med IBX får kunderne adgang til favorable vilkår på mange indkøbsaftaler og kan trække på IBX’s eksperter til at forhandle indkøbskontrakter på plads.

IBX servicerer i øjeblikket mere end 80 købende kunder mod 50 i 2004 og godt 1.300 sælgende virksomheder mod 661 i 2004 i 48 lande.

Måske også danske opkøb

Med overtagelsen af Portum, der har 33 ansatte og hovedkvarter i Frankfurt, får IBX foden inden for på to nye markeder, nemlig Spanien og Frankrig, hvor Portum har både kontorer og kunder.

Efter opkøbet forventer IBX, at den årlige omsætning lander på omkring 223 millioner kroner.

Blandt portalens nyeste kunder er Lego og Københavns Lufthavne.

IBX har gennemført flere opkøb og den danske direktør har tidligere sagt, at det kan blive aktuelt med opkøb også i Danmark.

- Det mener jeg stadig, men der er ingen aktuelle planer, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere