Thaibørn tester 100 dollar bærbare

Det bliver 500 thailanske børn, som får udleveret de første 100-dollar bærbare.

Til oktober eller november får mere end 500 thailandske børn udleveret de første eksemplarer af den meget omtalte bærbare computer til 100 dollar.

Det skriver linuxinsider.com.

Computerne bliver udleveret til børnene som led i et forsøgsprojekt som thailands regering vil gennemføre. Meningen er på længere sigt at skaffe bærbare computere til alle børn i landets grundskoler.

Det fortæller premierminister Thaksin Shinawatra til Thailands nationale radio.

- Børnene vil få en gratis computer hver. For bøgerne kan findes på internettet og læses på computeren, siger Thaksin Shinawatra til radiostationen.

Børn skal teste maskinerne

I første omgang skal de 500 børn afprøve computerne og teste, om det hele virker. I samme forbindelse skal apparaterne testes og debugges, oplyser hjemmesiden.

Dermed tager det ambitiøse projekt One Labtop Per Child (OLPC), som går ud på at skaffe billige bærbare til klodens fattige børn, endnu et skridt fremad.

Projektet startede oprindeligt på Massachusetts Institute of Technology, men er nu en selvstændig non-profit organisation. Organisationen håber at afsætte fem til syv millioner eksemplarer af den bærbare til bare hundrede dollar til børn i Thailand, Nigeria, Brasilien og Argentina i løbet af 2007.

Flere lande med

Kina og Egypten har også vist interesse for projektet. Derimod har Indien, som har 25 procent af verdens fattige børn som indbyggere, besluttet ikke at deltage i projektets første runde. Nu håber OLPC, at forhandlinger vil føre til, at landet deltager på et senere tidspunkt.

Det er Nicholas Negroponte, som startede projektet. Selvom han har som mål, at de bærbare computere skal koste omkring 100 dollars stykket, forventer han alligevel, at de første eksemplarer vil være en anelse dyrere, mens stykprisen over tid vil være lavere.

Maskinerne bruger et Linux-baseret styresystem og har flash-ram i stedet for en harddisk. Strømmen kommer fra en hånd- eller fodbetjent generator.

Organisationens hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere