Pc’en fylder 25 år

Pc'en fylder rundt. I morgen er det 25 år siden, at den første beige IBM maskine kom ud af papkassen.

For mange af os kan det føles som om pc’en altid har været en del af dagligdagen.

Men i morgen er det faktisk 25 år siden, at verden så den første personlige computer, som den første datamat maskine til elektronisk databehandling inden for hjemmets fire vægge blev kaldt.

Den første pc fra IBM blev nemlig lanceret den 12. august 1981. Brian Finn, som dengang var marketingsdirektør hos IBM, beskrev computeren som et apparat til ”enhver som har ønsket sig sit eget system på kontoret, på universitetet eller derhjemme.”

Solgte godt

Den første pc kostede 24.795 kroner. Men så havde den også forbløffende 64 kilobyte ram og kunne gemme dokumenter på et diskdrev til 160 kilobyte disketter, som var en fem en kvart tommer store.

Desuden var den personlige computer udstyret med styresystemet DOS (Microsoft Operating System) som blev drevet af en Intel 8088 processor.

Trods den noget høje pris gik salget ganske godt. I løbet af de første to år solgte IBM flere hundrede tusind computere over hele verden, og firmaet blev i løbet af 1980’erne markedets mest dominerende mærke.

Apple var først i hjemmene

Det var også på denne tid, at talemåden ”ingen er nogensinde blevet fyret for at købe en IBM” var udbredt.

Selvom firmaet var først med den personlige computer, var det Apple som gjorde computere tilgængelige for almindelige mennesker.

Således var Apple II computeren i handelen allerede fra 1976.

IBM solgte i 2004 sin pc afdeling til Lenovo i Kina. Prisen var 10,15 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere