TDC taber millioner på norsk datterselskab

Pengene fosser ud af TDC's norske selskab, der sidste år tabte 162 millioner kroner før skat. Trods de vedholdende tab er Norge fortsat interessant ud fra en helheds-betragtning, mener TDC.

Pengene fortsætter med at fosse ud af TDC's kasse i Norge, hvor selskabet sidste år tabte 162 millioner kroner før skat.

Sammenregnet har TDC ifølge den norske nyhedstjeneste n24 tabt mere end en milliard kroner i Norge i de seneste 10 år.

- TDC har været inde i forskellige ejerskaber og selskabs-konstruktioner, og der er tale om ret komplicerede sammenhænge, forklarer direktør for TDC Erhverv, Klaus Pedersen, til Computerworld.

Ifølge ham er beløbet mindre end 1,1 milliarder kroner, men han vil ikke komme med konkrete tal på TDC's tab på de norske aktiviteter.

Konkurrent til Telenor

TDC etablerede sig i Norge i begyndelsen af 1990'erne for at opbygge en konkurrent til Telenor.

Omsætningen fik sidste år et gevaldigt løft på mere end 330 millioner kroner, da TDC købte Song Networks, men indtjeningen er ikke fulgt med op.

Omsætningen blev på 734 millioner kroner, mens selskabet fik et underskud før skat på 162 millioner kroner, mens driftsresultatet blev på minus 126 millioner kroner.

TDC Song, der nu er en del af TDC Norge, havde ved årsskiftet en negativ egenkapital på omkring 100 millioner kroner og skylder også halvanden milliard kroner væk.

Langt størstedelen af gælden skyldes til "selskaber i samme koncern," fremgår det.

Integrationen har været dyr

- Integration koster, og det er en væsentlig grund til det negative resultat i 2005, siger Klaus Pedersen.

Sidste år fik TDC en kontrakt med Orkla-koncernen vedrørende fastnet- og mobiltelefoni og dataløsninger på "et betydeligt trecifret millionbeløb."

- Den kontrakt havde vi aldrig fået, hvis ikke vi havde været tilstede i Norge. Vi er nødt til at se på Norge som en del af en interessant helhed, siger Klaus Pedersen.

Han siger videre, at TDC noterer sig en bedring i første halvår i år i forhold til første halvår sidste år, men vil ikke umiddelbart sætte tal på forbedringen.

Siden etableringen af TDC Norge har det danske selskab forsøgt sig med forskellige strategier inden for både fastnet- og mobiltelefoni, men har lidt store tab hele vejen.

Svenske TeliaSonera derimod har haft bedre vind i sejlene - ikke mindst efter købet af NetCom og overtagelsen af Chess og NextGenTel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere