Google fordobler indtjening til 4,3 mia. kr.

Søgegiganten Google fordobler indtjeningen, mens konkurrenten Yahoo taber penge og snubler i ny teknologi.

Søgemastodonten Google har mere end fordoblet nettoindtjeningen i andet kvartal til 4,3 milliarder kroner. Sidste år tjente firmaet to milliarder kroner i samme kvartal.

Google's kvartals-regnskab kommer samtidig med konkurrenten Yahoo's. Her er resultatet lavere end forventet. Samtidig oplyster selskabet, at man bliver et kvartal forsinket med at afsløre en ny annonceteknologi, som skal tage kampen op med Google.

Hos Google er der imidlertid ingen bekymringer hos administrerende direktør Eric Smidth.

- Vores muligheder er faktisk ubegrænsede i øjeblikket, siger Eric Smidth til Financial Times.

Mere end 99 procent af Google's overskud kommer fra reklamer, og bruttooverskuddet herfra er steget med 77 procent i forhold til andet kvartal i fjor. Stigningen er på ni procent i forhold til første kvartal i år.

- Vi er meget meget tilfredse med så stærkt et kvartalsregnskab på en tid af året, som ellers er en svag periode for os. Det ser ud til, at vores opbygning fortsat fungerer fint, siger Eric Smidth.

Ifølge firmaets økonomiske direktør George Reyes har Google en sund egenkapital på 57,9 milliarder kroner. Men han fortæller at beløbet vil blive mindre, fordi firmaet fortsat investerer kraftigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere