Kort nyt fra it-verdenen

Sonofon og Cybercity fortsætter fremgang. Positiv udvikling hos WM-data. Indere demonstrerer mod censur på nettet. Blogkulturen kortlagt. Ericsson hæver indtjeningen. Markant fremgang for AMD.

Sonofon og Cybercity fortsætter fremgang

Telenor i Danmark fortsatte i årets andet kvartal fremgangen for datterselskaberne Sonofon og Cybercity. Cybercity viste betydelig vækst i både omsætning og indtjening med stor tilgang af bredbåndskunder og efterspørgsel på bredbåndstelefoni. Sonofon øgede ligeledes omsætningen og indtjeningen baseret på flere kunder og stadig stigende minutforbrug, oplyser Telenor.

Positiv udvikling hos WM-data

It-huset WM-data omsatte i første halvår af 2006 for 412 millioner kroner i det danske selskab og fik et overskud på 32 millioner kroner. Administrerende direktør Jesper Scharff erklærer sig i en pressemeddelelse godt tilfreds med resultatet, der ifølge direktøren afspejler en god vækst på især ERP-området.

Indere demonstrerer mod censur på nettet

Indiske internetbrugere demonstrerer imod at landets regering har lukket adgangen til en række hjemmesider, efter sidste uges terroraktion i Mumbai, skriver Politiken. Ifølge landets regering drejer det sig imidlertid om ekstremistiske hjemmesider, som truer landets sikkerhed. Oprindeligt skulle lukningen kun havde omfattet 17 blogs på nettet, men i realiteten har restriktionerne ramt langt flere hjemmesider, heunder adgangen til en række af de mest populære blogtjenester.

Blogkulturen kortlagt

Godt 12 millioner amerikanere har gang i en blog og deres personlige historier bliver læst af flere end 57 millioner internetbrugere. Det viser en ny undersøgelse fra det anerkendte analysekontor Pew Internet & American Life Project, som for første gang kortlægger blogkulturen. Kortlægningen viser, at den gennemsnitlige blogger er en yngre person med base i forstæderne og en stor drøm om at udtrykke sig kreativt, skriver New York Times ifølge Berlingske Tidende.

Ericsson hæver indtjeningen

Svenske Ericsson tjente 35,7 millioner kroner i andet kvartal i år. Det oplyser selskabet i et netop offentliggjort kvartalsregnskab. Dermed hæver firmaet indtjeningen fra de 31 milliarder kroner, som kom i kassen i første kvartal. Firmaet har med stigningen sikret en indtjening på 29 danske øre per aktie.

Markant fremgang for AMD

Chip-producenten Advanced Micro Devices (AMD) oplever stigende efterspørgsel på selskabets Opteron-chips, og det har givet øget indtjening i seneste kvartal. AMD har her tjent 540 million kroner, hvilket er en markant forbedring i forhold til samme periode året før. Her blev indtjeningen kun på cirka 70 millioner kroner. AMD havde en omsætning på cirka syv milliarder kroner i seneste kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere