Mandagens aviser om it

Kæmpe frafald blandt datalogistuderende. Skandiabanken indklager Finanstilsyn for nøl. Telebranche ikke parat til fri konkurrence

Kæmpe frafald blandt datalogistuderende

Dårligt studiemiljø og mangelfuld information er årsag til et frafald på 71 procent på landets datalogiuddannelser. Det fortæller en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut. Størst er tallet i København, men også de øvrige uddannelsessteder er ramt. Årsagen til de store frafald er ifølge de studerende et ensomt studiemiljø, hvor ingen holder øje og samler op på de som kommer bagud. (Politiken)

Skandiabanken indklager Finanstilsyn for nøl

Ventetid på op til seks måneder får nu den internetbaserede Skandiabanken til at klage til Økonomi – og Erhvervsministeriet over at Finanstilsynet er for langsom med vejledningen til den nye hvidvaskningslov, som trådte i kraft 1. marts. Vejledningen er først parat efter sommerferien, og det koster Skandiabanken konkurrencekraft overfor traditionelle pengeinstitutter. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Telebranchen ikke parat til fri konkurrence

It-og telestyrelsens chef Jørgen Abild Andersen er dybt bekymret over, at TDC’s konkurrenter nu oplever forringede bredbåndsforbindelser efter, at telekæmpen er begyndt at flytte bredbåndsinstallationerne tættere på kunderne. Jørgen Abild Andersen ser situationen som et eksempel på, at telebranchen langt fra er parat til fri konkurrence. (Berlingske Tidende)

ERP-blodbad på vej

Der er lagt op til et blodbad i ERP-branchen, fordi markedet ikke kan rumme alle de nuværende leverandører. Det siger Herbert Nathan i en 144 sider stor rapport ERP i Danmark 2006. Rådgiveren forudser derfor en kamp om markedsandele med yderligere konsolidering og reduktion i antallet af produkter på markedet. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere