DR: Både Mac- og Linux-brugere kan se net-tv

Den nye medielicens på computere med internet-adgang skaber fornyet kritik af public service-stationen DR for at basere net-tv på Microsofts platform og medieafspiller. Men både Mac- og Linux-brugere kan se med, siger DR.

Både Mac- og Linux-brugere kan kigge med på public service-stationen DR's net-tv på internettet.

Det oplyser DR's udviklingschef for nye medier, Erik Henz Kjeldsen, efter indførelsen af den nye medielicens på blandt andet computere med internet-adgang på ny har skabt kritik af, at DR's net-tv er designet til Microsofts styresystem og medieafspiller.

- DR er meget optaget af at lancere indhold på de mest gængse computer-platforme. Blandt de meste gængse henregner vi udover Microsofts Windows-platform både Mac og Linux, selv om særligt sidstnævnte fylder uendeligt lidt på nettet, siger Erik Henz Kjeldsen.

Flest med Windows

Han understreger, at det nu er muligt at følge indholdet på DR's hjemmeside med både Windows-, Mac- og Linux-platformen, efter DR tidligere på måneden gik i luften med satsningen dr.dk/tv.

- Vi har fokus på de mange brugere, når vi lancerer nye produkter. Og flere end 95 procent af vores brugere har altså Microsofts løsning. Men både Mac- og Linux-brugere kan se med, og vi arbejder på at gøre brugeroplevelsen bedre for de grupper, siger Erik Henz Kjeldsen.

Kritikken af DR's forkærlighed for software-giganten Microsoft bliver blandt andet fremført af Dansk Folkepartis folketingsmedlem Morten Messerschmidt.

Han har nu har rejst sagen over for kulturminister Brian Mikkelsen (K).

Mangler format

Kritikken kommer, efter at Kulturministeriet i forbindelse med indførelsen af den nye medielicens har fastslået, at computere med internetadgang er licenspligtige uanset om indehaveren kan eller vil benytte DR's tilbud på nettet.

Ministeriet lægger sig her på linje med reglerne for traditionelle tv-apparater, der hele tiden har været licenspligtigt, uanset om de har kunnet modtage DR-programmer, og uanset om det har været benyttet til det formål.

Morten Messerschmidt mener, at DR ved at prioritere Microsoft med stationens net-tv har lagt sig fast på et lukket format.

Ifølge Erik Henz Kjeldsen findes der imidlertid ikke nogen udbredt åben standard, som DR kan benytte til at præsentere video uden at afskære en god del af brugerne fra indholdet.

Vejledning på nettet

- Som udviklingschef er jeg ikke voldsomt optaget af åbne standarder i den her forbindelse. Jeg er optaget af at lave produkter, der kan nå danskerne. Hvis åbne standarder er vejen til det mål, så vælger vi dem, men hvis åbne standarder står i vejen for det mål, så er de mindre interessante, siger Erik Henz Kjeldsen.

Han oplyser, at Mac-brugere i dag har adgang til DR-produktioner på hjemmesiden, men at der stadig er mindre tekniske problemer for enkelte browser- og styresystem-konfigurationer. Det arbejder DR på at løse.

Også Linux-brugere har i dag adgang til DR-produktioner på nettet, selv om det fortsat er lidt bøvlet, fortæller Erik Henz Kjeldsen. Også de problemer arbejder DR på.

- Linux-brugere er efter vores opfattelse typisk mere teknisk kyndige end computer-brugere generelt, og vi har lagt en vejledning på nettet, som forklarer, hvordan de skal gøre, siger Erik Henz Kjeldsen.

Relevante link

DR – tekniske krav

DR – spørgsmål og svar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere