Ballmer: Symantec-sag forsinker ikke Vista

Microsofts Steve Ballmer forventer ikke, at Symantecs sagsanlæg mod Microsoft vil føre til en forsinkelse af Windows Vista.

Storage- og sikkerhedsfirmaet Symantecs sagsanlæg mod Microsoft over misbrug af Symatec-ejet storage-teknologi i Windows kommer ikke til at forsinke Windows Vista yderligere, spår Microsoft-direktør Steve Ballmer.

- Jeg forventer ingen udsættelse af lanceringen, men det kommer til at være op til domstolene, siger Steve Ballmer til nyhedsbureauet Reuters.

Windows Vista, tidligere kendt som Longhorn, er ellers rigeligt forsinket.

Første lancering af Windows Vista var spået til 2005, men blev senere udskudt til november 2006.

Så sent som i marts måtte Microsoft yderligere skubbe denne deadline, så den brede lancering nu er sat til at ske i januar 2007.

Der har dog allerede været spekuleret i fra blandt andet analysefirmaet Gartner, at Microsoft kan blive tvunget til at udskyde lanceringen yderligere mindst tre måneder.

Det sidste, Microsoft således behøver, er et sagsanlæg fra et stort softwarefirma med krav om at få fjernet en teknologi fra Vista og i yderste konsekvens stoppe udgivelsen, indtil der er faldet en afgørelse.

Det er ikke desto mindre den hovedpine, Symantec i sidste uge gav Microsoft med kravet om at få fjernet en teknologi, som Symantec mener, tilhører Veritas, som Symantec købte sidste år.

Mens Microsoft dårligt kan tåle at skulle udsætte Vista yderligere, så har Symantec næppe travlt med at lade Microsoft udgive styresystemet, der blandt andet vil indeholde Microsofts tilbud om basal antivirus-beskyttelse og dermed konkurrere direkte med Symantec.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere