Open source-kørekort skal stoppe Microsoft

It-undervisere har en tendens til udelukkende at undervise i Microsofts produkter. Det mener folkene bag OpenOffice. Men det skal et nyt undervisningsmateriale til et open source-kørekort nu ændre på.

It-undervisere vælger alt for ofte at lære Microsofts programmer fra sig, når danskerne skal lære om it-programmer. Det mener folkene bag den danske del af OpenOffice-projektet.

Derfor vil folkene bag det gratis kontorprogram nu udvikle et kursusmateriale, som de håber landets it-undervisere vil tage til sig.

- Der er en tendens til, at de begreber som underviserne bruger, i virkeligheden er produktnavne. Vi vil gerne have en bevidsthed frem hos de almindelige it-brugere, om at der faktisk findes alternativer, siger Finn Gruwier Larsen, marketings-koordinator hos den danske del af OpenOffice- projektet.

Kørekort til alle

Hidtil har Dansk ITs PC-kørekort reelt været et Microsoft-kørekort, mener opensource-entusiasterne. Derfor har de nu valgt at udvikle et nyt kursusmateriale med udgangspunkt i open source-software, som stilles gratis til rådighed for landets undervisere med en åben licens.

Hos Dansk IT hilser underdirektør Joan Øxby som udgangspunkt ideen om at udvikle et kursusmateriale på grundlag af open source velkommen.

- Det har altid været klart, at PC-kørekortet har været produktuafhængigt. Men hvis man laver noget som helst til PC-kørekortet, så skal det aftales med Dansk IT. Og det er ikke sket i dette tilfælde, siger Joan Øxby.

Finn Gruwier Larsen hos den danske del af OpenOffice-projektet oplyser, at man nu vil sikre sig, at også Dansk IT er med på idéen.

Openoffice menes at have en markedsandel på op mod 10 procent på verdensplan. Ifølge Openoffice.org findes det gratis kontorprogram i op mod 63 millioner kopier på verdensplan.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere