S: Nye TDC-fyringer vil være aftalebrud

Socialdemokraternes it- og teleordfører frygter, at de nye TDC-ejere vil gennemføre massive fyringer, når en fredsaftale med fagforeningen Dansk Metal udløber. TDC-topchef afviser alle forlydender om nye fyringer.

Medarbejderne i den opkøbte telegigant TDC risikerer at blive kastet ud i nye massive fyringsrunder, når en fredsaftale mellem TDC og fagforeningen Dansk Metal udløber i 2007.

Det frygter Socialdemokraternes it-ordfører Magnus Heunicke, efter det onsdag i Morgenavisen Jyllands-Posten er kommet frem, at TDC's ejere og den daglige ledelse angiveligt har planer om at skære dybt i antallet af ansatte.

- Det har været en klar præmis for kapitalfondenes overtagelse, at de har sagt, at de vil overholde den såkaldte borgfredsaftale med de faglige organisationer, siger Magnus Heunicke.

Varmer op til fyringer

Aftalen mellem TDC og fagforeningerne med Dansk Metal i spidsen omfatter ifølge forbundssekretær Per Påskesen en reduktion af medarbejderstaben på cirka 700 i år og yderligere 600 næste år og lægger op til en høj grad af naturlig afgang.

Efter 2007 er der imidlertid ingen aftale.

Magnus Heunicke frygter derfor, at telegigantens nye ejer er ved at varme op til massive afskedigelser ved aftalens udløb.

- Hele overtagelsen af TDC vil være sket på falske præmisser, hvis der sker et brud før aftalens udløb. Men det vil også være dybt beklageligt for både Danmark, TDC og de ansatte, hvis der kommer massive afskedigelser i årene fremover, siger Magnus Heunicke.

Han advarer de nye TDC-ejere mod at dræne selskabet for ressourcer i et kortsigtet forsøg på at hente deres milliardinvesteringer hjem.

- Vi må opfordre TDC's ledelse og de nye ejere til at stå ved deres løfter om at fortsætte TDC's høje investeringsniveau i årene fremover, siger Magnus Heunicke

Samme opfordring kommer fra forbundssekretær Per Påskesen i Dansk Metal, der organiserer en del af de 15.000 ansatte i TDC.

Dyremose afviser

- De nye ejere har allerede hentet store milliardbeløb ud af selskabet, og det bliver svært for selskabet at fastholde det høje investeringsniveau, hvis kassen er tom og gælden vokser, siger Per Påskesen.

Han frygter i lighed med Socialdemokraternes Magnus Henuicke, at kapitalfonden er på vej til at dræne TDC for ressourcer.

TDC's ledelse har angiveligt for ganske nylig over for Dansk Metal afvist, at der skulle være nye fyringsrunder på vej.

Samme melding kommer fra TDC's koncernchef Henning Dyremose, der over for nyhedsbureauet Ritzau betegner oplysningerne om fyringer som "det rene nonsens".

- Faktisk har vi vanskeligt ved at nå at reducere med de planlagte 720 medarbejdere i år, fordi vi har fået en række nye store ordrer med installationsopgaver på især erhvervsområdet, siger Henning Dyremose.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere