Kommunefusioner lettes med nyt ESDH-format

Kommunernes Landsforening og 13 it-leverandører har udviklet et fælles udvekslingsformat for data i systemer til elektroniske sags- og dokumenthåndtering. Det skal lette it-arbejdet ved sammenlægning af kommuner.

Strukturreformens fusioner af kommuner og nedlæggelsen af amterne øger behovet for et fælles format for udveksling af data mellem systemer til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH).

Nu er Kommunernes Landsforening (KL) og 13 ESDH-leverandører blevet enige om et nyt fælles udvekslingsformat.

Formatet vil gøre det nemmere og billigere for kommuner, der i forbindelse med kommunalreformens fusioner skal samle data fra eksisterende ESDH-systemer i et fortsættende ESDH-system i den nye storkommune, mener KL-konsulent Henriette Günther Sørensen.

Nemmere for alle

- Det er nærmest historisk, at KL sammen med 13 ESDH-leverandører er nået til enighed om et fælles udvekslingsformat, som alle forhåbentligt fremover vil tage udgangspunkt i, siger Henriette Günther Sørensen.

Hun henviser til, at arbejdet med et fælles udvekslingsformat har forudsat en stor åbenhed blandt ESDH-leverandørerne, der hidtil har haft en tilbøjelighed til at holde kortene med oplysninger om deres systemer tæt ind til kroppen.

Selve formatet er udviklet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra ESDH-leverandørerne KMD, EDB-Gruppen, Traen, ScanJour, Fics, Software Innovation og Convergens.

Henriette Günther Sørensen forudser, at det nye format vil resultere i besparelser for kommunerne.

Det skyldes, at de fremover kan pålægge ESDH-leverandørerne at tage udgangspunkt i det fælles format i stedet for at betale leverandørerne for at udvikle deres eget.

- Det gør det nemmere for alle parter, at der nu er en ensartet måde til at foretage data-konverteringer i ESDH-systemer. Samtidig sikrer det, at der går færrest mulige data tabt ved samkøringen af systemerne, sige Henriette Günther Sørensen.

Hun forestiller sig, at det nye format af samme grund på længere sigt kan få status som en fællesoffentlig OIO XML-standard til udvekslings af sager og dokumenter godkendt af OIO-standardiseringskomitéen.

- Det vil give god mening at forsøge at gøre det her til en fælles offentlig standard for udveksling af data mellem ESDH-systemer. Vi har den fordel, at der allerede er 13 ESDH-leverandører, der er enige om det, siger Henriette Günther Sørensen.

Relevant link

Konvertering af ESDH-data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere