Tirsdagens aviser om it

Kunøe lugter guld i kritisk rigsrevisionsrapport. Gigant lægger ordre hos Kiss. Sprængstofdetektor i miniformat. Telekunder betaler TDC-salg. Kort snor til digital signatur. Licens for at se tv på computer. Stivnet teleregulering koster milliarder.

Kunøe lugter guld i kritisk rigsrevisionsrapport

It-investoren Ib Kunøe driver den offentlige indkøbsportal Gatetrade, som ifølge Rigsrevisionen kan mindske statens sløsede indkøb, der hvert år koster statskassen et stort milliardbeløb. Gatetrade. (Børsen)

Gigant lægger ordre hos Kiss

Den tyske gigant Deutsche Telecom har været på indkøb i Danmark og lagt en ordre på helt nye og specielle tv-bokse hos Kiss Technology. Kiss, der har hjemme i Hørsholm, blev sidste solgt til netværksproducenten Cisco og er i dag en del af den amerikanske koncerns Linksys-forretning, som primært betjener privatmarkedet. (Børsen)

Sprængstofdetektor i miniformat

Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vil i løbet af en måned kunne have prototypen til en sprængstofdetektor klar, der trods dens beskedne størrelse på én gange én centimeter på længere sigt kan vise sig at være et effektivt våben i bekæmpelsen af terror. Kernen i detektoren er en chip med en sensor, der lige som næsen på en bombehund kan opspore partikler fra sprængstoffer. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Telekunder betaler TDC-salg

Millioner af danske TDC-kunder er direkte med til at finansiere salget af telekoncernen til et konsortium af udenlandske kapitalfonde. "Det er ikke voldsomt smart, at man bruger selskabets penge til at finansiere omkostningerne ved at få en yderligere belåning op at stå. Det er en lektion for alle minoritetsaktionærer i den rå kapitalmagt," siger Claus Silfverberg, direktør i Dansk Aktionærforening. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Kort snor til digital signatur

Regeringens prestigeprojekt Den Digitale Signatur (DDS) går en usikker fremtid i møde. Socialdemokratiet er parat til at trække i håndbremsen, hvis der fortsat er tvivl om sikkerheden ved at bruge regeringens digitale signatur. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Licens for at se tv på computer

Danmarks Radio mister penge, fordi flere ser tv på computeren. Derfor lægger regeringen i sit udspil til et nyt medieforlig op til at kræve licens for at se DR på nettet. (Politiken)

Stivnet teleregulering koster milliarder

Teleselskaberne kan ikke samarbejde om udstyr i master, men skal selv punge ud med store udgifter. Årsagen er, at telereguleringen er et fortidslevn, der forbyder sparemuligheder af årsager, som ikke længere er aktuelle, lyder det nu fra flere sider. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere