3G-telefoner understøtter cell broadcast

Et varslings-system ved naturkatastrofer baseret på cell broadcast er muligt også med 3G-teknologi, lyder vurderingen fra teleanalytiker Torben Rune.

Alle UMTS-telefoner som hidtil er solgt i Danmark understøtter GSM-nettet.

Dermed er udbredelsen af de moderne 3G-telefoner ingen hindring for opbygningen af et varslingssystem mod terror og naturkatastrofer baseret på cell broadcast beskeder.

Det siger teleanalytiker Torben Rune fra rådgivnings-firmaet Netplan, efter Beredskabsstyrelsen har stillet sig skeptiske over for et varslingssystem baseret på udsendelse af sms-beskeder.

Døve efterlyser varsling

- Der er intet som forretningsmæssigt tyder på, at 3G- nettet vil tage en nævneværdig bid af tele-kagen i Danmark. Det betyder, at der vil gå mange år før 2G-nettet bliver slukket i Danmark, siger Torben Rune.

Derfor ser han opbygningen af et system med advarsler til befolkningen via cell broadcast beskeder som en investering der godt kan betale sig.

- Enhver teknologi, som på en nem måde kan løse et alvorligt problem, er værd at tage fat i, siger Torben Rune.

Døve og hørehæmmede har længe efterlyst muligheden for et tekstbaseret varslingssystem i Danmark som supplement til sirenevarslingerne.

Intet nyt net

At kun 75 procent af befolkningen har en telefon som kan modtage cell broadcast beskeder, ser Torben Rune ikke som et problem.

- Hvis man er hørehæmmet eller på anden måde har brug for advarslerne, kan man jo bare købe en telefon som understøtter cell broadcast, siger han.

Torben Rune spår prisen af et varslingssystem til at være højest 10 millioner kroner. Derfor er omkostningerne intet at regne i forhold til det antal mennesker, som det kan hjælpe, mener teleanalytikeren.

- Der skal ikke bygges noget net. Alt udstyr er der. Det handler om noget ganske simpelt programmel og en beredskabsmæssig viden, som skal sendes ud til mobiltelefonerne, siger Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere