TDC kritiseres for phishing-metoder

En mail fra TDC til 650.000 signaturejere, der blev ramt af sidste uges sikkerhedsbrist, ligner påfaldende et forsøg på phishing. Lad os nu have tillid til hinanden, mener sikkerheds-ekspert.

650.000 ejere af en digital signatur får i disse dage en mail fra TDC, som opfordrer modtageren til at opdatere deres signatur via et link i den udsendte mail.

Det er en fremgangsmåde, som ifølge flere kritikere kan ligne phishing og dermed være med til at skabe unødigt frygt hos modtagerne.

- Jeg forstår godt de kritikere, som siger at mailen ligner phishing. Men man må også være pragmatiker, komme af med budskabet og få kunderne til at opdatere produktet, som har vist sig at være sårbart. Og det her er en ganske udmærket måde at gøre det på, siger Preben Andersen fra DK-CERT.

Phishing er sjældent

Der er ifølge Preben Andersen så få eksempler på phishing i Danmark, at der ikke er nogen grund til at være overhængende bekymret, for at det sker.

- Jeg er enig i at det ligner beslægtet virksomhed til phishing, men vi må også have tillid til hinanden. Ellers bryder vores samfund jo helt sammen, siger han.

Preben Andersen mener ikke, at TDC kunne have grebet situationen meget anderledes an.

- Man kan egentlig ikke som producent gøre så forfærdelig meget andet end hurtigst muligt at sende en opdatering ud, siger han.

Ifølge onlinedirektør hos TDC, Per Rasmussen, har TDC overvejet risikoen for, at nogen kan være usikre på rigtigheden af mailen.

Omtale giver troværdighed

Af samme grund har firmaet i mailen også angivet et link til en faq, hvor modtageren kan finde et telefonnummer til TDC.

- Men fordi vi har meldt problemet bredt ud, mener vi, at presseomtalen giver en øget tryghed for mailens oprigtighed hos modtagerne. Vi mener, at det her er den mest effektive måde at få folk hurtigt opdateret via sitet, siger Per Rasmussen.

TDC har endnu intet overblik over, hvor mange der allerede har opdateret deres digitale signatur.

Men firmaet håber at alle har gjort det i løbet af dage eller få uger, siger Per Rasmussen.

Relevante link

Sikkerhedsopdatering fra TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere