Microsoft vil invadere antivirus-markedet

Microsoft ser det som en nødvendig del af selskabets fokus på sikkerhed, at det begynder at tilbyde kunderne antivirus.

Der vil uden tvivl være dem, der vil sige, at det er som at lade ræven vogte gæs, når nu Microsoft erklærer sig klar til at stå for antivirussoftware.

Ikke desto mindre er softwaregiganten godt på vej til at gøre kommerciel entré på markedet for antivirustjenester med selskabets Windows Live OneCare.

Produktet vil gøre det muligt for Windows-brugere dels at få adgang til Microsofts ondemand-virusscanning, men også købe aktiv antivirus fra selskabet.

Stor andel af forbrugere

- Der er en stor andel af forbrugerne, som ikke har installeret et opdateret antivirusprogram eller har et, hvor licensen er udløbet, siger produktchef Scott Stanzel fra Microsofts Security Technology Unit til Computerworld.

Flere traditionelle antivirusfirmaer har allerede svaret igen på Microsofts udspil ved at levere tilsvarende versioner af deres produkter, der skal modsvare Microsofts produkt.

Microsoft forventer dog ifølge Scott Stanzel at kunne få nye brugere til at benytte antivirus ved hjælp af Microsofts software, fordi selskabet vil udnytte den brugergrænseflade, brugerne allerede kender fra Microsofts øvrige software.

Windows mest plaget

Windows-platformen er af flere grunde den mest plagede af ondsindede programmer.

Det fik for godt fire år siden selskabet til at lancere Trustworthy Computing-initiativet, som skal gøre selskabets produkter mere sikre.

Windows Vista vil være den første udgave af Windows til et bredt publikum, som vil være bygget op fra grunden af med sikkerhed som topprioritet.

De nye udviklingsprincipper for sikker software skal fremover være det ene af tre ben, som skal rette op på selskabets rygte for usikre produkter.

Platformen fundamental

- Det fundamentale bliver selve platformen, som skal gøres sikker allerede i udviklingsfasen. Oven i dette vil vi sørge for at kunne tilbyde produkter til at imødekomme de trusler, der findes. Endelig vil eksempelvis Active Directory blive brugt mere til identitetsstyring og adgangskontrol, siger Scott Stanzel.

Han peger blandt andet på Windows Vistas begrænsede behov for, at brugere er logget på med administrator-rettigheder som eksempel på, at sikkerhed nu er tænkt mere ind i designet af styresystemet.

Microsoft overlader indtil videre virusbeskyttelse af større virksomheder til de traditionelle leverandører, men har udover selskabets OneCare-tilbud til forbrugermarkedet også programmet Client Protection under udvikling.

Det er rettet mod mindre virksomheder, som vil sikre deres pc'er og filservere mod blandt andet virusangreb.




IT-JOB

MAN Energy Solutions

Cloud FinOps Practitioner

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere