Taste-rytmen sikrer online-musik

Den rytme, en person indtaster sin adgangskode i, kan benyttes til at bekræfte, at koden indtastes af den rigtige person og kan være et alternativ til biometri.

Firmaet Musicrypt benytter sig af en utraditionel metode som erstatning for iris-scanning, fingeraftryk eller ansigtsopmålinger. Faktisk kan selskabets sikkerhedsteknologi anvendes på enhver pc uden andet tilbehør end det normale tastatur.

Musicrypt leverer software til online-distribution af musik til blandt andet radiostationer og musikanmeldere.

Men for at sikre, at adgangskoderne ikke havner i de forkerte hænder, har selskabet udvidet sikkerheden med software, der genkender brugerens rytme, når han indtaster adgangskoden.

Idéen til denne teknik stammer tilbage fra Anden Verdenskrig, hvor de allierede forsøgte at sætte videnskab bag telegrafisternes evne til at genkende hinanden på rytmen.

Teknikken blev fire årtier senere samlet op af en gruppe forskere fra Stanford University, som videreudviklede den, indtil den til sidst havnede hos firmaet BioPassword.

Med BioPasswords software kan systemet lære at genkende en bestemt bruger efter at have indtastet det samme kodeord en halv snes gange.

Det bliver nu brugt af Musicrypt, fordi kunderne dermed kan få adgang til musikken, uden at være afhængig af særlig hardware.

- Hvis du var til en musikkonference og ville lytte til et bestemt nummer, så ville du være nødt til at slæbe rundt på en fingeraftrykslæser og håbe på, at du kunne tilslutte den på internetcaféen, siger direktør John Heaven fra Musicrypt.

Musicrypts system benyttes nu af omkring 4.000 brugere i Nordamerika.

BioPassword har netop lanceret en version af dets software, der skal fungere med webbaserede applikationer.

Der er dog ingen garanti for succes, da selskabet ikke er det første til at forsøge at gøre teknologien kommerciel, hvor det dog tidligere er slået fejl.

Mens andre former for biometri og flerfaktor-autenficering allerede har et fodfæste på markedet, så skal taste-genkendelsen først etablere sig selv som et alternativ.

- Det er den store udfordring at få det til at blive taget lige så seriøst som nogle af de øvrige teknikker, siger chefanalytiker Andrew Jaquith fra analysefirmaet Yankee Group.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere