Piratkopieringen blomstrer blandt unge

Otte ud af 10 teenagere finder det helt i orden at kopiere musik og film. Og lige så mange gør det, viser undersøgelse fra Børnerådet.

Kopiering af film og musik bliver måske endnu mere udbredt i fremtiden. I al fald hvis holdningerne hos landets teenagere ikke ændrer sig.

Otte ud af 10 teenagere har nemlig prøvet at kopiere musik og film, viser en undersøgelse af teenageres holdning til normer i samfundet, som Børnerådet har udarbejdet.

I undersøgelsen har Børnerådet spurgt 1.000 unge i 8. klasses alderen om deres holdning til blandt andet kopiering af musik og film.

Og resultatet viser, at 85,9 procent af de adspurgte synes, at det er okay at kopiere musik eller film. 79,5 procent har prøvet det.

Trist at høre

Og det er problematisk, mener Peter Kaas, som er advokatfuldmægtig i Antipiratgruppen.

- Det er jo trist at høre. Der er en masse mennesker, som mener, at mine klienters rettigheder ikke behøver at blive respekteret. Det viser, at vores indsats også fremover er nødvendig for at håndhæve vores medlemmers rettigheder, siger Peter Kaas

Han håber, at resultatet af undersøgelsen er et udtryk for, at mange af de unge er i en eksperimenterende alder, hvor de afprøver ting, som er forbudte, ulovlige eller farlige.

Derfor er han ikke sikker på, at antallet af aktive musik- og filmpirater vil stige i fremtiden.

- Spørgsmålet er, om de unge i denne generation vil ændre holdning i fremtiden, eller de vil fortsætte. Og det kan have indflydelse på salget af musik og film, siger Peter Kaas.

Antipiratgruppen har ingen planer om at oplyse de unge mere om piratkopiering.

- Det er vores medlemmers politik at Antipiratgruppen primært skal varetage det juridiske område, og så vil medlemmerne selv tage sig af det politiske og informative, siger Peter Kaas.




IT-JOB

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Unik System Design A/S

People Manager for agile organization

Danske Commodities A/S

Procurement manager

Aller Leisure A/S

Erfaren .NET-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere