Forældet politi-system ramt af nedbrud

En rettelse af en DNS-server førte onsdag til et 10 timer langt nedbrud af politiets pensionsklare it-system Polsas. It-leverandøren CSC går fri af skudlinjen.

Politiets pensionsklare system til sagsbehandling, Polsas, gik onsdag i sort. Det betød, at alle landets politikredse det meste af onsdagen stod uden adgang til såvel sagsbehandlingssystem som bødesystem.

Systemet gik ned cirka 9.30 onsdag morgen og var først oppe at køre igen ved 19-tiden.

- Fejlen skete, da vi var ved at foretage en rettelse i vores DNS-server i en politikreds. Ved en uhensigtsmæssig fejl kom vi til at slette en lang række adresser, som det tog lang tid at genskabe, siger Peter Carpentier, vicerigspolitichef og ansvarlig for politiets it.

Stort nedbrud sidste år

Nedbruddet vækker genklang om sidste forsommer, hvor Polsas-systemet gik i sort i Københavns politikreds, der i længere tid stod uden adgang til systemet.

Også dengang skete nedbruddet på grund af en planlagt rettelse af systemet.

Det udløste en større bod til leverandøren CSC, der måtte punge ud for ikke at have overholdt aftalerne om oppetid.

Peter Carpentier understreger dog, at CSC denne gang intet har haft at gøre med nedbruddet.

- Der er ikke nogen sammenhæng med CSC. Det er muligt, at CSC har været med på sidelinien i arbejdet. Men fejlen er vores, fastslår han.

Politiets dataafdeling har længe tumlet med Polsas, der i langt tid kørte på et databaseprogram, der blev leveret i midten af 1990'erne, og som leverandøren Oracle stoppede med at supportere i 2000.

Klar til udskiftning

Indtil fornylig kørte Polsas på version 7.3.4, men databasen er for længst kommet i flere udgaver af version 8, 9 og 10.

Peter Carpentier oplyser dog, at databasen nu er opgraderet til version 9.

Denne version skal holde skuden flydende indtil politiet er klart til det nye system i begyndelsen af 2008.

Skrotningen af Polsas har derfor længe haft højeste prioritet. Politiet har allerede skrevet kontrakt med CSC om levering af et nyt system, der skal rulles ud i begyndelsen af 2008.

Peter Carpentier forventer, at der ikke kommer flere lignende nedbrud.

- Vi har ikke haft fejl af denne karakter i de ni år, hvor jeg har været på stedet, så jeg regner helt sikkert med, at det er et enkeltstående tilfælde, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere