Fysikkort til pc'er på markedet til maj

De første indstikskort dedikeret til at håndtere fysik i 3D-spil er på vej i handlen fra blandt andet Asus, der vil lancere den foreløbige topmodel i maj.

Mens et godt grafikkort i dag kan koste næsten det samme som resten af isenkrammet i en pc, så kan det snart få konkurrence fra en ny komponent, der vil bejle til pengepungen hos pc-spillere.

Firmaet Ageia har lanceret selskabets særlige fysikprocessor, kaldet en PPU, som skal aflaste pc'ens egen processor for de fysiske beregninger på samme måde, som en grafikprocessor klarer grafikken.

Dell blandt de første

Dell og nyindkøbte Alienware er blandt de første til at tilbyde pc'er med den nye hardware, men også Asus har annonceret, at selskabet i maj vil sende et indstikskort på markedet.

Kortet vil ifølge Asus og Ageia være det første til at udnytte topmodellen af Ageias PhysX-PPU og får 256 megabyte hukommelse dedikeret til fysikken.

Ifølge Ageia arbejder mere end 60 spilfirmaer som Sega, Ubisoft og NCSoft på i alt 100 nye spil, der vil kunne udnytte PhysX-processoren.

En særskilt PPU kan håndtere blandt andet partikler ved eksplosioner, så de kan simuleres med flere polygoner i stedet for at benytte en grafisk illusion, som det ofte er tilfældet i dag.

Røg og tåge realistisk

Desuden vil røgeffekter og tåge kunne gøres mere realistisk, hævder firmaerne bag fysikprocessorerne.

- Fysikprocessorer vil gøre det samme for at skabe et dynamisk spilmiljø, som grafikkortene gjorde for at ændre spillenes udseende, siger produktchef Kent Chien fra Asus ifølge en pressemeddelelse.

Udover Ageia har firmaet Havok også en fysikprocessor på vej.

Havok har indgået et samarbejde med grafikchip-producenten Nvidia om at optimere samarbejdet mellem de to selskabers produkter.

De to dominerende firmaer inden for markedet for grafikprocessorer til 3D-spil, ATI og Nvidia, har dog begge annonceret, at de vil udvide deres grafikchip til også at understøtte fysiksimulering.

Det vil dog typisk stadig kræve to indstikskort i pc'en, hvor det ene kort vil håndtere fysikken, mens det andet klarer grafikken, hvis man vil have optimal udnyttelse af funktionerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere