Tirsdagens aviser om it

Video kan belaste dansk telemilliardær. Borgerservice nedprioriteres. Ringe konkurrence på mobiltelefoni. Netkunder tilfredse med service. Orion kæmper mod konkurs..

Video kan belaste dansk telemilliardær

Den danske finansmand Jeffrey Galmond, der ejer aktier i den russiske telesektor, anklages for at være stråmand for den russiske teleminister. Modstandernes skyts består af hemmelige overvågninger, der angiveligt viser danskeren i forsøg på at købe vidners tavshed. (Børsen)

Borgerservice nedprioriteres

Udfordringerne ved strukturreformen får kommunerne til at vælge deres traditionelle it-leverandør frem for at afsøge leverandørmarkedet i jagten på billigere og bedre it. Det viser en undersøgelse af indkøbsforventningerne, som analyse- og rådgivningsvirksomheden Nytorv har udarbejdet på baggrund af interview med beslutningstagere i 291 offentlige organisationer. (Børsen)

Ringe konkurrence på mobiltelefoni

Svenskerne sparer nemt 30 procent på mobilregningen sammenlignet med danske priser. Konkurrencen halter herhjemme, lyder forklaringen. "TDC's køb af Telmore og Sonofons køb af CBB Mobil er den bedste investering, de to teleselskaber har gjort i mange år. Siden opkøbene har mobilpriserne herhjemme nærmest stået i stampe," siger Poul Jessen, analytiker i Danske Banks finanshus, Danske Wquities. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Netkunder tilfredse med service

Ni ud af 10 kunder i danske netbutikker får deres varer til tiden. Det viser en undersøgelse, som teleselskabet Telmore har lavet for Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH). (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Orion kæmper mod konkurs

Den nordjyske fladskærmsproducent Orion har været i betalingsstandsning siden september sidste år. Fristen for en afklaring udløber i dag, men i sidste øjeblik har selskabet søgt retten om en forlængelse af betalingsstandsningen. "Vi arbejder stadigvæk på at finde en løsning. Derfor vil vi bede om at få betalingsstandsningen forlænget," bekræfter Aage Tang-Andersen, advokat hos Gorissen Federspiel Kierkegaard, der er tilsynsførende for virksomheden. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere