Headhunter snød Cisco for 8,6 mio.

En personalechef hos Cisco og en ejendomssvindler delte ifølge anklagemyndigheden 8,6 millioner kroner i porten, som de skaffede ved falske regninger for headhunter-arbejde.

En 36-årig mand fra San Francisco-området er blevet anholdt, anklaget for at have snydt netværksgiganten Cisco for omkring 8,6 millioner kroner. Det skriver San José Mercury News.

Ifølge anklagerne fik manden pengene som betaling for at finde egnede chefkandidater til it-selskabet.

Manden udført imidlertid aldrig noget headhunter-arbejde.

Ifølge Mercury News blev svindlen opdaget, da den offentlige anklager i forvejen efterforskede mandens økonomi i forbindelse med en sag om svindel på ejendomsmarkedet.

Den sag involverede ejendomme i Mexico, så da Cisco dukkede op i mandens kontoudskrifter, vakte det mistanke hos anklagemyndigheden, der kontaktede netværksfirmaet.

- De vidste ingenting om det, før vi kontaktede dem, og først da begyndte de at regne den ud, siger offentlig anklager Joseph Reader til Mercury News.

De dyre regninger for headhunting, som aldrig fandt sted, lod sig angiveligt gøre takket være en personalechef i Cisco, som var involveret i svindlen.

Ifølge anklagemyndigheden delte hun pengene lige over med den 36-årige.

Hun har nu skrevet under på en foreløbig forligsaftale om at betale pengene tilbage til Cisco og har ifølge Mercury News afleveret sine værdier inklusiv skødet på sit hus til firmaet.

Cisco oplyser nu til avisen, at firmaet har ændret en række procedurer, så tilsvarende forsøg på bedrageri ikke kan gentage sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere