Norske Visma på dansk erobringstogt

Opkøb og sammensmeltning af software og service skal bringe norske Visma i front herhjemme med outsourcing af løn- og virksomhedssystemer.

Isoleret set er norskejede Visma Software ikke en strålende forretning, men sammen med søsterselskabet Visma Services ser det ganske anderledes ud.

- Samlet set tjener vi penge i Danmark, og det er måske lidt friskt af mig at sige det, men jeg er ikke i tvivl om, at det kommer Visma Software også til i år, siger Peter Lauring, administrerende direktør for begge selskaber.

Ny markedstrend

Visma Software leverer standard økonomi- og kundestyringssystemer til små og mellemstore virksomheder, mens Visma Services leverer outsourcingtjenester, som omfatter økonomistyring, lønadministration, bemanding, regnskab og rådgivning.

- Ledelsen sidder i samme hus, og jeg har stået for at trække de to selskaber sammen. Over tid tror jeg, at markedet vokser for outsourcing af samlede løsninger, der omfatter både ydelser/procesbehandling og den bagvedliggende teknologi, siger Peter Lauring.

Den slags servicekontrakter er ellers ofte skilt ud på to leverandører, og Vismas fordel er, at selskabet står bag den samlede pakke.

- Vi har en holdning om, at software og services skal arbejde sammen i Danmark. Vi leverer outsourcing af økonomifunktionen og bruger samtidig vores egne applikationer til at drive løsningerne, siger Peter Lauring, der tror, det er den vej, markedet bevæger sig.

Antal brugere

Analysehuset IDC Nordic er også opmærksom på tendensen.

- Der er noget om snakken. Hardware – og i stigende grad også software – bliver set som komponenter i en samlet løsning. I stedet for at købe et økonomisystem og få egne medarbejdere til at bruge systemet og indtaste data, så køber virksomhederne nogle til at gøre disse ting - som for eksempel Visma, siger Karsten Ho-Lanng, analysedirektør, IDC Nordic.

Analysedirektøren peger på, at software­betalingsmodellerne begynder at ligne det at købe services mere – altså at man betaler en afgift efter, hvor mange der har brugt applikationen i en given periode, eller hvor mange der skal have adgang til at bruge den, frem for at købe applikationen og installere den hjemme hos sig selv.

- Det er både sjovere og mere produktivt at betale for at få forandret sin forretningsproces end at leje et stykke software, som man selv skal bruge kræfter på at anvende, siger Karsten Fo Ho-Lanng.

Opkøb på vej

For Visma stopper det ikke med blot at være i stand til at levere forskellige services.

Selskabet overtog sidste år det danske softwarehus FK-Data og fik dermed ERP-systemet Winkompas med i produktporteføljen, som også består af Visma Business og Visma CRM.

- Vi har ambitioner om at vokse, og vi er ikke færdige med at købe op. Vi er i dialog med flere opkøbsemner, men det er en følsom sag at sælge sit hjertebarn, og jeg kan ikke sige noget om, hvornår opkøbene bliver gennemført, siger Peter Lauring, der ikke forventer det helt store gennembrud det første års tid.

– Om fem år er vi et solidt funderet selskab med en god indtjening, men vi er ikke store om et år, lyder det.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere