ERP går mod rollebaseret portalfunktion

Tema: Microsoft har fat i den lange ende, når selskabet tager brugerroller med ind i ERP-programmerne, siger ledende analytiker. Men spørgsmålet er, hvordan virksomhederne ude i virkeligheden vil modtage idéen.

ERP-programmerne (Enterprise Resource Planning) er traditionelt tænkt som funktionsområder.

Men Microsoft er nu begyndt at implementere tanken om brugerroller i de nyeste systemer.

Og det er interessant, mener administrerende direktør i analysehuset IDC, Per Andersen.

- Microsoft har stor erfaring med samarbejdssoftware. Selskabet er vant til at tænke i brugerroller. Når det nu bringer denne erfaring med ind i ERP-markedet er det en spændende ting. For det er jo ikke sådan, man traditionelt tænker på ERP, siger Per Andersen.

Ny måde at se tingene på

Hvis man opfatter ERP-systemet som en del af virksomhedens samlede informations- og applikationsområde, vil en medarbejder på fremtidens arbejdsplads kunne nøjes med én samlet portal til alle funktioner, som vil være rollebaserede.

Men selv om brugerrolle-baserede ERP-systemer kan være en god ide, er det ikke sikkert at det bliver modtaget positivt af virksomhederne.

Faren for vanetænkning hos beslutningstagerne kan nemlig sætte en stopper for udbredelsen af den nye måde at arbejde på. Men også medarbejderne kan risikere at stejle.

- Microsoft har måske en tradition for at gøre nogle ting, som brugerne ikke umiddelbart tager til sig, fordi det er nye måder at gøre tingene på. Men set over tid tror jeg, at det er det rigtige koncept, siger Per Andersen.

Spørgsmål om vane

Spørgsmålet er altså, om folk kan vænne sig til at se på deres organisation på en anderledes måde.

Idéen om brugerroller falder godt i tråd med ledelsesfilosofier om den netværksorienterede organisation, hvor folk har roller på kryds og tværs, og hvor disse roller ændrer sig over tid.

- Man kan godt være for tidligt ude med nogen ting. Men det virker som en interessant ny måde at se tingene på, siger Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere