Analytiker: TDC skuffer uden for Danmark

Den danske del af TDC er kommet fornuftigt gennem 2005. Men der er faresignaler i selskabets europæiske mobilsatsning EasyMobile, der har kostet mange millioner kroner.

Den danske forretning udgør et solidt fundament for telegiganten TDC, der derimod har problemer med den europæiske mobilforretning.

Det står klart, efter TDC onsdag har præsenteret regnskabet for 2005.

Selv kalder koncernchef Henning Dyremose ifølge RB Børsen den internationale del af resulatet for "skidt".

Det dårlige resultat betyder, at TDC ikke vil lancere Telmore-konceptet i de ni mulige lande, fastslår han.

Ser meget skidt ud

Henning Dyremose mener, at Storbritanninen, Tyskland og Holland - hvor konceptet er blevet lanceret - ikke har været klar til discount-telefonien. Andre discountselskaber har det nemlig også skidt i disse lande, fastslår han.

Den udlandske mobilforretning er samlet i TDC-selskabet Talkline, der udover Talkline i Tyskland omfatter TDC's EasyMobile-satsning på flere europæiske markeder.

Selv om TDC kan melde om flere kunder og stigende omsætning er driftsresultatet (EBITDA) i Talkline faldet fra 183 millioner kroner til fem millioner kroner i seneste kvartal.

Få kunder

- Det ser meget skidt ud. Nedgangen skyldes ifølge TDC blandt andet lanceringen af EasyMobile i Tyskland og Holland, men hvis det har kostet så mange penge, så er det meget skuffende, at der ikke har været en større vækst i antallet af kunder, siger analytiker Poul Ernst Jessen i Danske Equities til Computerworld.

EasyMobile havde ifølge TDC-regnskabet samlet set 33.000 kunder ved årsskiftet.

EasyMobile er stadig i opstarten i Holland og Tyskland, men det er ifølge Poul Ernst Jessen alligevel foruroligende få kunder sammenlignet med eksempelvis tyske Aldis Alditalk og andre konkurrenter, der i samme periode har kunne hente langt flere nye kunder.

Nedgang i Schweiz

TDC's Talkline havde samlet set 32,6 millioner mobilkunder ved årsskiftet, hvilket er en stigning på 32,6 procent i forhold til 2004.

Trods øget omsætning viser TDC regnskabet et fald i indtjeningen i den litauiske og lettiske del af mobilforretningen, der går under navnet Bité.

Poul Ernst Jessen vurderer datterselskabet TDC Switzerland til at have en mere sund økonomi, efter et svagt fald i omsætningen men stigende indtjening i 2005.

I 2006 forventer TDC selv et yderligere fald på cirka to procent i omsætningen i TDC Switzerland til 9,4 milliarder kroner som følge af faldende priser på eksempelvis opkald fra fastnet til mobilnet.




IT-JOB

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Pharma Nord

PHP backend-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Webanalytiker til digitale løsninger

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere