Universitet jagter e-læring til 80.000 brugere

Tema: Københavns Universitet er på jagt efter en ny e-læringsløsning, der kan erstatte universitetets tre nuværende systemer. Den nye løsning forventes i brug i 2007 og skal kunne håndtere flere end 80.000 brugere.

Før efterårssemestret 2007 skydes i gang forventer Københavns Universitet at have implementeret en e-læringsløsning, der skal kunne håndtere flere end 80.000 brugere.

Universitetets Center for Web Baseret Læring har netop via et EU-udbud inviteret interesserede it-selskaber til at lægge billet ind på at blive leverandør af løsningen.

Samlet løsning

- Universitet har i efterhånden nogle år anvendt flere forskellige systemer til håndtering af e-læring, men nu samler vi aktiviteterne på en fælles platform. Det vil give nogle fordele både teknisk, administrativt og pædagogisk, siger Berit Cecilie Brix.

Hun er konsulent ved Center for Web Baseret Læring, der selv har stået for driften af et af de tre mest udbredte e-læringssystemer på Københavns Universitet.

Udover et egenudviklet system har universitetet hidtil primært benyttet løsningerne Blackboard og Sitescape til e-læring.

Parat i 2007

- Vi forventer at køre videre med de tre nuværende systemer sideløbende med, at vi frem til sommeren 2007 skifter brugerne over på den nye løsning, siger Berit Cecilie Brix.

- Målet er, at det nye system er klar til efterårssemestret 2007, siger hun.

Københavns Universitet har i øjeblikket 32.000 studerende. Ifølge Berit Cecilie Brix benytter anslået 70 procent af de studerende i dag e-læring i en eller anden form.

Med den nye løsning er håbet, at stort set alle studerende kommer til at anvende e-læring.

80.000 brugere

Fremtidsvisionen strækker sig imidlertid til at få et sted mellem 80.000 og 120.000 e-studerende på den nye løsning.

- De mange færdiguddannede kandidater fra Københavns Universitet og andre interesserede er på længere sigt også oplagte brugere af e-læring til efter- og videreuddannelse, siger Berit Cecilie Brix.

Af samme grund er det et krav til den nye løsning, at den skal kunne håndtere mindst 80.000 brugere.

Stabil løsning

Universitetet vil ifølge Berit Cecilie Brix satse på en velafprøvet e-læringsløsning for at sikre stabilitet og samtidig øge mulighederne for samarbejde om e-læring på tværs af universiteter og landegrænser.

- Vi går efter et eksisterende og velfungerende system, der kan tilpasses især vores pædagogiske krav og administrative behov, siger hun.

Valget af den fremtidige løsning vil ligge fast i løbet af den kommende sommer.

Når den efterfølgende implementering af systemet er overstået skal Berit Cecilie Brix og Center for Web Baseret Læring i gang med centrets egentlige opgave - at hjælpe underviserne med at skrue web-støttede e-læringsforløb sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere