Venstre: Opsplit KMD og frasælg it-opgaver

KMD-ejeren Kommunernes Landsforening skal opsplitte it-giganten KMD og sælge alt andet end driftsopgaverne fra. Det mener Venstres it-ordfører, der forventer mere it-skub i kommunerne, hvis KMD bliver splittet op.

It-ordfører for regeringspartiet Venstre og borgmester i Randers Kommune, Michael Aastrup Jensen, lægger op til en opsplitning af it-giganten KMD.

Står det til Michael Aastrup Jensen skal KMD fremover kun stå for driftsopgaver relateret til kommunernes data. Alt andet skal sælges fra.

Borgmesteren har tidligere argumenteret for et salg af KMD.

Mandag sendte han et konkret forslag til KMD-ejerne i Kommunernes Landsforening (KL) forud for foreningens delegeretmøde i næste måned.

Ønsker frasalg

I oplægget foreslår Michael Aastrup Jensen, at KMD-ejerne skal adskille selskabets driftsopgaver for kommunerne fra selskabets øvrige forretningsområder, som herefter skal frasælges.

- Vi oplever som kommune, at der i dag er en utilfredsstillende træghed i KMD. Selskabets monopolstatus betyder, at KMD reelt bestemmer tempoet i it-udviklingen i den kommunale verden og samtidig stort set er alene om at levere løsningerne, siger Michael Aastrup Jensen.

Han mener, at det vil sætte mere skub i kommunernes it-udvikling, hvis KMD's dominans bliver brudt via en opsplitning af selskabet. Det vil skabe mere plads til andre it-aktører.

Af samme årsag stiller Michael Aastrup Jensen på KL's delegeretmøde forslag om, at KL som ejer af KMD skal accelerere og udvide selskabets egen vision om øget åbenhed.

Det skal sikre yderligere åbning af grænseflader til kommunernes data for andre it-leverandører.

Hurtigere åbning

- KMD har selv fremlagt en tidsplan for processen, men den er for uambitiøs og tidshorisonten er for lang. Det er nu, der er brug for ændringer. Den her proces kan gennemføres på et eller to år, hvis KL og KMD virkelig gerne vil, siger Michael Aastrup Jensen.

Han opfordrer til, at KL som ejer af KMD frigiver egenkapital, så det kan sikres, at KMD hurtigt kan virkeliggøre ambitionerne om at sikre en service orienteret arkitektur for kommunernes data.

- Når jeg snakker med borgmester-kollegaer rundt om i landet, så er meldingen, at de gerne vil satse yderligere på digitalisering. Set fra borgmesterstolen i Randers står KMD i øjeblikket for meget på bremsen, siger Michael Aastrup Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere