Onsdagens aviser om it

Job til datamatikerne. Aviser tjener millioner på ulovlige onlinespil. Flere brud på SAS-sikkerheden. Grotesk høje vurderinger på net-auktion. Internetbank tredobler overskud.

Job til datamatikerne

En spørgeskemaundersøgelse blandt nydimitterede datamatikere fra efteråret 2004 og foråret 2005 viser, at der er job i vente, for dem, der vælger at tage uddannelsen. Hele landet melder om fremgang for datamatikernes beskæftigelse, og på EDB Skolen Vejle kan man glæde sig over, at alle nyuddannede minus én har fået arbejde. (Erhvervsbladet)

Aviser tjener millioner på ulovlige onlinespil

En række danske medier med B.T., Ekstra Bladet og Tipsbladet i spidsen har det seneste år haft millionindtægter på at reklamere for onlinespilfirmaer. Spilfirmaerne indrykker store annoncer på trods af, at denne form for spilvirksomhed er forbudt i Danmark. Ifølge en opgørelse fra TNS Gallup Media Intelligence har medierne lavt sat haft indtægter for 45 mio. kr. på annoncerne. (Børsen)

Flere brud på SAS-sikkerheden

De skandinaviske luftfartsmyndigheder har besluttet at indføre skærpet kontrol med SAS, fordi flyselskabet 10 gange i løbet af 2005 fløj med fly, som ikke levede op til kravene. Det er blandt andet de tekniske systemer, der har været utilstrækkelige - muligvis som følge af besparelser. SAS afviser at kommentere kritikken. (Jyllands-Posten)

Grotesk høje vurderinger på net-auktion

Internetauktionen Gauguin sælger stribevis af ure af mærket af Newton & Sons med grotesk høje vurderinger, mener en urmager. Urene er ukendte for de fleste ur-eksperter men ikke for direktør Troels Olivero fra Gauguin Auktioner. Han er også direktør i det irske firma, som sælger urene. Selv afviser han, at han importerer de ure, som sælges på auktionen. (Jyllands-Posten)

Internetbank tredobler overskud

Netbanken Basisbank har i 2005 tredoblet sit overskud og vil fordoble forretningen de næste tre år. Banken fik et overskud på 51 millioner kroner før skat i 2005. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere