De små håndholdte smelter sammen

Grænserne mellem en PDA, en håndholdt computer og en mobiltelefon viskes ud. Om få år vil det være svært at kende produkterne fra hinanden.

I de kommende år vil de kombinerede håndholdte apparater ifølge IDC vokse voldsomt og tage markedsandele fra de traditionelle telefoner.

Den store vækst inden for de Personlige Digitale Assistenter, PDA'er, ligger i området converged deviced eller kombinerede eller sammensmeltede enheder.

Det springende punkt i definitionen af, om et produkt er en PDA eller en såkaldt converged device, ligger i, hvorvidt dimsen kan telefonere og understøtter andengenerations-standarden for mobiltelefoni GSM eller ej.

- I dag er udviklingen nået så langt, at producenterne ret nemt kan smide en chip i deres produkter, som så kan telefonere og dermed markedsføres som en converged device, forklarer Anders Elbak, analysechef, IDC Nordic.

- Begge produktgrupper - PDA'er med indbygget telefoni og håndholdte computere - bliver stille og roligt mere og mere avancerede, tilføjer han.

Flytter markedsandele

Væksten vil være noget kunstig på grund af de faste definitioner, men over tid vil de tre kategorier PDA, converged device og mobiltelefon smelte sammen og blive svære at kende fra hinanden.

- Allerede nu begynder det at blive svært, og om et par år eller tre vil de tre kategorier mere eller mindre være ét produkt, mener Anders Elbak.

Nye spillere dukker også op. Et mærke som Qtek er godt på vej i Danmark.

- De har nogle PDA'er på markedet og er nu også kommet med flere mobiltelefoner, fortæller Anders Elbak.

En anden ny producent herhjemme er taiwanske HTC. De er storproducent af smartphones, der finder vej til markedet som OEM-produkter (Original Equipment Manufacturing). Det vil sige, at for eksempel tyske T-Mobile sælger produkterne som sine egne, selv om de reelt er produceret af HTC.

HTC producerer ifølge Computertworlds oplysninger i øvrigt også Qteks produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere