Fuldt stop for papirregninger fra det nye år

Efter knapt et år med e-faktura modtager det offentlige fortsat cirka fem procent af alle regninger på papir. Det får nu Økonomistyrelsen til at stramme op med krav om, at alle papirregninger fra det nye år skal returneres.

Det offentlige modtager fortsat flere end 60.000 regninger på papir hver måned, selv om e-faktura nu har været en realitet i knapt et år.

I et forsøg på at få de sidste regninger gjort elektroniske strammer Økonomistyrelsen nu op med krav om, at de offentlige myndigheder fra det nye år skal returnere alle regninger på papir.

Det sker i et forsøg på at får de sidste cirka fem procent af de månedlige 1,25 millioner regninger til det offentlige gjort elektroniske.

Mangler e-gevinst

Hidtil har myndighederne haft mulighed for efter eget skøn at afgøre, om regninger på papir skulle returneres.

Det har angiveligt fået flere fortrinsvis statslige myndigheder til at se gennem fingrene med kravet om elektronisk regninger siden februar i år.

Økonomistyrelsens netop offenliggjorte status på e-faktura viser, at cirka 30 procent af de offentlige myndigheder vurderer, at effekten ved e-faktura fortsat er begrænset.

De øvrige cirka 70 procent mener derimod, at e-faktura nu har ført til effektivisering af arbejdsgange.

Staten halter efter

Ifølge undersøgelsen opnås der først gevinster ved e-faktura, når myndigheden understøtter arbejdsprocesserne med workflow-løsninger.

Det er særligt de statslige myndigheder, der fortsat halte efter og eksempelvis printer fakturaerne ud, selvom de modtages elektronisk.

Økonomistyrelsen oplyser, at knap 90 procent af statens institutioner har eller er ved at anskaffe et workflowsystem, der understøtter e-faktura.

De resterende 10 procent har endnu ingen planer om nye løsninger. Det drejer sig angiveligt om institutioner, der modtager under 50 fakturaer om måneden.

Færre rykkere

Opgørelsen fra Økonomistyrelsen viser, at det offentlige er blevet bedre til at overholde betalingsfristerne på de elektroniske fakturer.

Betalingsfristerne blev i foråret og sommeren ofte overskredet på grund af kaos i håndteringen af e-fakturaer.

Ifølge Økonomistyrelsen er antallet af rykkere dog forsat for højt, selv om andelen er faldet fra tre procent af fakturaerne i maj til 1,7 procent i september.

Økonomistyrelsen forklarer cirka en tredjedel af rykkerne med korte betalingsfrister på under 15 dage, mens halvdelen af rykkerne skyldes problemer med de interne arbejdsgange.

Den resterede del af rykkerne skyldes mangelfulde kreditnotaer og problemer med it-systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere