Millionkrav mod Oracle fra tidligere dansk chef

It-giganten Oracle tørnede mandag i Østre Landsret sammen med selskabets tidligere europachef Peter Perregaard. Han kræver mindst 2,4 millioner kroner i erstatning efter anklager om regnskabssvindel.

Den tidligere administrerende direktør for Oracle i Danmark og senere europæiske topchef Peter Perregaard mødte mandag i Østre Landsret sin tidligere arbejdsgiver med et krav på mindst 2,4 millioner kroner i erstatning.

Peter Perregaard mener, at han på grund af en bortvisning i april sidste år under mistanke for regnskabssvindel uretmæssigt er gået glip af bonusløn og gevinster ved aktieoptioner.

Endvidere ønsker Peter Perregaard erstatning for den skade som medieomtalen af sagen har givet hans videre karrieremuligheder.

Bortvist fra Oracle

Oracles tidligere salgsdirektør Jan Skelbæk indgik torsdag et forlig med Oracle i en tilsvarende sag og kom angiveligt ud af forliget med økonomisk gevinst.

Centralt i sagen står et markedsføringstilskud fra Oracle på en million kroner til en fusion af de islandske it-selskaber Skyrr og Teymi.

Både Peter Perregaard og Jan Skelbæk blev i april 2004 bortvist fra Oracle angiveligt på grund af manglende bogføring af markedsføringstilskuddet til islændingene.

Den forsinkede bogføring betød, at Oracle kom ud af 2002/2003 med et underskud på 27 millioner kroner i stedet for et minus på 28 millioner ud af en omsætning på cirka 250 millioner kroner.

Markedsføringstilskuddet på en million kroner blev ifølge Peter Perregaard lovet islændingene i et forsøg på at komme deres utilfredshed i møde efter en mistet rabatordning ved en ændring af deres status fra distributør til forhandler, fremgik det af dagens retsmøde.

Intet dansk ansvar

Oracles advokat Mariann Norrbom fremlagde i Østre Landsret en forklaring skrevet af salgschef Jan Skelbæk umiddelbart efter bortvisningen.

Han hævdede her, at han havde indgået aftalen med islændingene med godkendelse fra blandt andre Peter Perregaard.

Peter Perregaard afviste imidlertid i retten, at han overhovedet havde beføjelser til at godkende den type aftale, da den blev indgået i slutningen af august 2003, hvor han netop var skiftet til et europæisk topjob hos Oracle.

Forhandlingerne med de islandske partnere blev angiveligt indledt i februar 2003, mens Peter Perregaard var administrerende direktør i Danmark.

Men aftalen blev ifølge Peter Perregaard først forhandlet på plads, efter han var tiltrådt en europæisk chefstilling hos Oracle.

Ifølge Peter Perregaard var der derfor ikke tale om en godkendelse, men om et råd "til en nær medarbejder gennem mange år", da han via telefonen opfordrede Jan Skelbæk til at underskrive en aftale med de islandske partnere uden godkendelse fra Oracles juridiske afdeling.

Afgav Oracle-rettigheder

Aftalen omfattede udover det omdiskuterede markedsføringstilskud også, at de islandske partnere fik retten til de islandske tilpasninger af Oracles software.

Under retsmødet kom det frem, at den interne revision hos Oracle havde afsløret omgåelse af reglerne i samlet seks tilfælde via blandt andet såkaldte 'side letters' om favorable aftaler for kunderne.

Det drejede sig angiveligt blandt andet om en aftale om rabat på op mod 50 procent til TDC og en særaftale med Accenture om gratis konsulenttimer til Oracle-software ved overtagelsen af lønkørslerne i København.

De fleste forhold afviste Peter Perregaard, at han havde kendt til, før de blev præsenteret for ham ved den interne revision.

Han fremhævede endvidere, at bortvisningen fra Oracles side alene var blevet begrundet i rodet med det islandske markedsføringstilskud på en million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere