Homo Zappiens udfordrer e-læring

De er født med en computermus i hånden og ser verden gennem Windows. Nutidens skoleelever er fremtidens ansatte, og deres udprægede brug af ny teknologi gør det nødvendigt at nytænke e-læring, mener den hollandske professor Wim Veen.

Berlin: E-læring bliver revolutioneret af børn og unge, hvis vindue til verden er en computerskærm, og som lynhurtigt tager ny teknologi til sig.

Det mener den hollandske teknologiprofessor Wim Veen, der betegner de unge som Homo Zappiens - en ny menneskerace, der i langt højere grad end almindelige Homo Sapiens kan løse flere opgaver samtidig og hurtigt sorterer i strømmen af information.

- De har en helt anden tilgang til indlæring end tidligere generationer. Vi skal tro på de evner, som de har udviklet sammen med teknologien, men som vi stadig ikke anerkender i undervisningen, siger Wim Veen.

Skolen et mødested - ikke lærested

Han deltager i e-læringskonferencen Online Educa i Berlin, der blandt andet har på dagsordnen, hvordan elementer fra eksempelvis computerspil kan indarbejdes i e-læring.

- Eleverne betragter nu i højere grad skolen som et sted, hvor de møder vennerne, end som et sted, hvor de lærer noget. Vi bør give dem langt flere udfordringer på de platforme, hvor de i forvejen befinder sig i deres hverdag, siger Wim Veen.

Han støttes af den norske forsker Barbara Wasson fra Universitet i Bergen. Hun mener, at skolerne i langt højere grad skal tager e-læringsværktøjer til sig.

- Kig på elevernes hverdag. I stedet for at forbyde brugen af mobiltelefoner i skolerne skal man inddrager de nye teknologier i undervisningen, siger hun.

Hendes hollandske kollega Wim Veen mener også, at eleverne i højere grad skal tilbydes oplevelser end forelæsninger.

- Eleverne er stærkt visuelt orienteret og lærer ved at prøve sig frem eller ved at søge hjælp hos venner og på nettet. Det sidste, de selv vil overveje, er sandsynligvis at slå op i en bog, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere