Dobbelt-lønsedler koster staten millioner

130.000 ansatte i staten er mandag skiftet til digitale lønsedler, men 80.000 får fortsat også deres lønseddel på papir. Dermed går de statslige institutioner glip af en besparelse på op mod to millioner kroner.

Kun 50.000 af 130.000 statsansatte er fra mandag skiftet fuldt ud til digitale lønsedler, selv om de digitale lønsedler i staten nu er en realitet.

Dermed går staten glip af en besparelse på op mod to millioner kroner om året, oplyser Økonomistyrelsen.

For op mod 25.000 statsansatte er der endnu ikke fundet en løsning, der gør det muligt at droppe papiret. Og samlet set får 80.000 statsansatte fra mandag lønsedlen på både papir og via e-Boks i digital form.

- Målet er før sommerferien 2006 at få bragt de 25.000 ned på det halve, og at vi samlet når op på, at 90 procent af de ansatte i staten kun får lønsedlerne digitalt, siger kontorchef Annelone Jensen, Økonomistyrelsen.

Har overset projektet

Ifølge Annelone Jensen er der flere årsager til, at der for 25.000 statsansatte ikke findes en plan for, hvornår de skifter fuldt ud til digitale lønsedler.

- En institution har simpelthen overset projektet, selv om vi har gjort meget for at fortælle om det. Andre har bare ikke fundet det så vigtigt at arbejde med og har derfor valgt fortsat at betale for de papirbaserede lønsedler ved siden af de digitale, siger Annelone Jensen.

Hun understreger, at der ikke er tale om, at institutionerne betaler mere end de hidtil har gjort for lønsedlerne, men at de går glip af den besparelse, der ligger i at skifte til den digitale form.

Flere på vej

For 55.000 af de 80.000 statsansatte i restgruppen er der en plan for, hvornår de fuldstændigt dropper lønsedler på papir til fordel for de digitale.

En del institutioner venter eksempelvis på, at der i løbet af foråret kommer en digital signatur på cd-rom for private personer.

Den vil ifølge Annelone Jensen gøre det muligt at logge på e-Boks med digital signatur uden at installere signaturen på en pc.

Det vil være en fordel for den del af de statsansatte, der ikke arbejder ved en computer i det daglige.

Også blandt de 50.000 medarbejdere, der allerede nu er skiftet fuldt ud til digitale lønsedler, er der medarbejdere der ikke i deres arbejde umiddelbart har adgang til en computer.

Det er eksempelvis tilfældet på Århus Universitet, hvor der derfor er oprettet særlige pc-værksteder, hvor der er hjælp at hente for den del af de ansatte.

Ifølge kontorchef Annelone Jensen i Økonomistyrelsen er de første 130.000 digitale lønsedler til de statsansatte nu afleveret uden problemer til e-Boks, der ejes af PBS, Post Danmark og KMD.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere