Syv prisvindere i Bedst på Nettet 2005

Sundhed.dk fik årets specialpris ved kåringen Bedst på Nettet 2005, der torsdag eftermiddag fandt sted i København. I alt fik syv offentlige hjemmesider priser i konkurrencen.

Videnskabsminister Helge Sander (V) kårede torsdag eftermiddag syv vindere i konkurrencen Bedst på Nettet, der hvert år siden 2000 har kåret de bedste offentlige hjemmesider i en række forskellige kategorier.

Årets specialpris havde fokus på digital selvbetjening på nettet og gik til sundhedsportalen sundhed.dk, der blandt andet giver adgang til tjenester som e-Apoteket og sundhedsoplysninger om den enkelte borger ved hjælp af digital signatur.

Valget af sundhed.dk til årets specialpris begrundes blandt andet med, at portalens selvbetjeningsløsninger virker efter hensigten og er nemme at bruge.

Flere end 1.000 offentlige hjemmesider er blevet vurderet i konkurrencen.

Af de 28 nominerede er der fundet syv prisvindere:

Social- og sundhedsinstitutioner

Daginstitutionen Isbjørnen - www.isbjoernen.dk - for et enkelt, gennemført design og velfungerende navigation med fokus på forældre til nuværende og kommende børn.

Forsknings-, rådgivnings- og uddannelsesinstitutioner

Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling - www.vifab.dk - for formidling af information om naturmedicin og alternativ behandling til både professionelle og almindelige interesserede.

Statslig forvaltning

Erhvervs- og Byggestyrelsen - www.ebst.dk - for fokus på brugergruppen og lettilgængelig og overskuelig information samt abonnementsmuligheder.

Kulturinstitutioner

Bibliotekerne i Køge - www.koegebib.dk - for målrettede sider for både børn og voksne med tydelig forskel på design og formidling.

Kommuner og Amter

Odder Kommune - www.odder.dk - for at sætte borgeren i centrum med overskuelig navigation, mulighed for direkte dialog med kommunen og andre borgere, selvbetjening og integration med et bynet.

Portaler

Digital Forvaltning - www.e.gov.dk - for at giver den professionelle bruger hurtigt og ubesværet svar på spørgsmål om digital forvaltning i praksis.

Årets specialpris: Digital selvbetjening for borgerne
Den fællesoffentlige sundhedsportal - www.sundhed.dk - for digital selvbetjening, der virker efter hensigten, er nem at bruge og viser nytten af den digitale signatur.

Hele undersøgelsen bag Bedst på Nettet 2005 kan ses her:
http://bpn2005.plssurvey.dk/servlet/dk.pls.bpn.web.pages.presentation.WebDefaultPage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere