København skrotter sundhedsjournaler på papir

Sundhedstjenesten i Københavns Kommune indfører i det nye år elektroniske børnejournaler, der giver de 170 kommunale sundhedsplejersker og syv læger mulighed for at følge børnenes sundhedstilstand fra fødsel til de fylder 18 år.

Københavns Kommune indfører i det nye år elektroniske børnejournaler, der skal følge kommunens børn fra deres fødsel til de runder 18 år. Hidtil har børnene haft forskellige papirjournaler på forskellige tidspunkter af deres opvækst.

- Rent administrativ har vi ikke haft ressourcer til at samle oplysninger om det enkelte barn fra de forskellige papirjournaler, siger sundhedskonsulent Helle Svinkløv, Københavns Kommune.

Hun mener, at skiftet til elektroniske børnejournaler, der følger det enkelte barn gennem hele opvæksten, vil give kommunens 170 sundhedsplejersker og syv læger et bedre overblik over det enkelte barns sundhedstilstand.

Samtidig giver de elektroniske journaler mulighed for, at sundhedstjenesten i højere grad kan få overblik over børnenes sundhed ved at sammenligne data på tværs af eksempelvis en enkelt årgang.

Bærbar sundhedspleje

Københavns Kommune har valgt DSI Data til at stå for leveringen af systemet bag de elektroniske børnejournaler.

DSI Data blev valgt i konkurrence med it-leverandøren Novax.

Som led i implementeringen af den nye løsning vil kommunens 170 sundhedsplejersker blive udstyret med bærbare computere, som medbringes på hjemmebesøg og på skolerne.

Ændringerne i journalerne vil efterfølgende blive opdateret i det fælles system, når sundhedspersonalet vender tilbage til deres kontorpladser.

Første journaler i februar

Den første pilotinstallation af systemet ventes at køre i februar, hvorefter det udbredes til hele kommunen.

De cirka 8000 børn, der årligt fødes i København, vil automatisk blive oprettet i systemet via data fra CPR-registret.

Endvidere vil kommunes sundhedspersonale oprette journaler for alle børn, der har skolestart de kommende skoleår.

De nuværende skolebørn fortsætter med de hidtidige papirjournaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere