Seks megapixels kamera

Nye digitale kameraer fra Fujifilm byder på høj opløsning og spændende video­faciliteter.

Indhold

Japanske Fujifilm har udstyret tre nye digitale kameraer i FinePix-familien med tredje-generations Super CCD-chips. FinePix S2 Pro er beregnet til det professionelle marked, S602 Zoom er til den seriøse fotoentusiast, og F601 Zoom er oplagt til den krævende amatør.

Fujifilm FinePix S2 Pro har en CCD-chip med seks millioner effektive pixels. Gennem interpolation i kameraet bliver der skabt billeder med en opløsning på op til 4.256 x 2.848 pixels, svarende til over 12 megapixels.

Kameraet kan sættes til at levere billeder i RAW-format direkte fra CCD-chippen, og det er en facilitet, der har været efterspurgt fra professionelle fotografer. De foretrækker nemlig billederne så ubehandlet som muligt fra kameraet.

Spejlrefleks-kameraet kan udstyres med SmartMedia- og CompactFlash-medier, for eksempel et IBM Microdrive. Forbindelsen til computeren sker via USB eller IEEE 1394, også kaldet FireWire. Prisen for kameraet kommer til at ligge i nærheden af 37.500 kroner med moms.

FinePix S602 Zoom er efterfølgeren til 6900 Zoom. Kameraet har tre megapixels, og leverer billeder i en opløsning på op til 2.832 x 2.128. Det har 6x optisk zoom, og man kan bruge det til at tage videofilm med 30 billeder i sekundet i VGA-kvalitet.

Fujifilm FinePix S2 Pro er beregnet til professionelle fotografer.
Også S602 Zoom kan udstyres med SmartMedia- og CompactFlash-medier, og hvis man er den lykkelige ejer af et 1 gigabyte IBM Microdrive, kan man optage et kvarters video. Prisen bliver cirka 9.000 kroner med moms.

FinePix F601 Zoom, der skal afløse 6800 Zoom, har samme CCD-chip som S602, men man må nøjes med 3x optisk zoom, og video kan kun optages med 15 billeder i sekundet. F601 Zoom kommer til at koste i omegnen af 8.000 kroner med moms.

Med alle tre kameraer er det muligt at optage op til 30 sekunders lyd til hvert billede. Fujifilm er i god tid med lanceringerne, for produkterne vil først komme i forretningerne om nogle måneder. Man skal ikke forvente at se noget til S2 Pro før midt på sommeren. F601 lander i april, mens S602 kommer til juni.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere