Mobile embedslæger klar til strukturreformen

De 50 danske embedslæger, der kontrollerer og rådgiver om sundhedsfaglige emner, forventer at udnytte deres trådløse telefoni- og dataopkoblinger endnu mere, når de i 2007 lægges sammen i fem centre mod de nuværende 14.

Embedslægerne er gået helt over til trådløs telefoni og datakommunikation. De 14 centre over hele landet sender hver dag lægerne på opgaver med bærbare pc'er med VPN, mobiltelefoner og et virtuelt omstillingsbord, der gør det lettere at komme i kontakt med den enkelte læge.

Som et resultat af strukturreformen, der nedlægger amterne og sammenlægger kommunerne, flytter embedslægerne i 2007 sammen i fem centre, fordelt over hele landet.

- Det kommer til at betyde, at mange medarbejdere får langt at køre, så i fremtiden vil vi i højere grad kunne udnytte vores mobile arbejdspladser, mener Ole Mygind, ledende embedslæge i Storstrøms Amt.

Udover de 50 læger er der yderligere cirka 50 ansatte i embedslægeorganisationen.

Døde og psykisk syge

Stillingen som embedslæge ligger ret højt på listen over job med en afvekslende hverdag.

Om formiddagen kan politiet for eksempel have brug for hjælp til at konstatere, om en afdød er offer for en forbrydelse.

Eftermiddagen bruges måske på en psykiatrisk institution, hvor ledelsen har behov for en vurdering af, om en indlagt skal have adgang til kantinens fælles buffet, eller om vedkommende har for store problemer med den personlige hygiejne.

Fælles for embedslægerne, der er ansat af staten til at kontrollere og rådgive lokale institutioner om sundhedsfaglige spørgsmål, er de mange timer i bilen på vejene.

- Vi er meget ude i marken, så vi er tit væk fra vores pind. Det er vigtigt, at vi er lette at få fat i. Tidligere skulle opkald gennem en omstilling, hvor man måske fik besked på at prøve på mobilen. Nu får vi altid opkaldet, fortæller Ole Mygind

Teknologien for umoden

De teknologiske træer vokser dog ikke ind i himlen for embedslægerne.

- Der har været mange problemer med både forbindelser og systemerne. Produkterne er ikke tilstrækkeligt gennemprøvede og driftssikre. Forbindelserne hopper af, der er ekko på samtalerne, og vores totalleverandør, Sonofon, og leverandøren af det virtuelle omstillingsbord har svært ved at få tingene til at spille sammen, siger Ole Mygind.

Han understreger, at ingen overvejer at gå tilbage til den gamle løsning, men mener indtil videre heller ikke, at systemet opfylder forventningerne.

- Teknikken er lige knap nok moden. Især på vores VPN-forbindelser har vi problemer med, at leverandøren ikke holder hvad de lover med hensyn til hastighed og stabilitet.

En anden ting, han kunne ønske sig bedre, er mobiltelefonernes udformning.

- Man har indtryk af, at mobilproducenterne mest tænker på de unge forbrugere. Det er decideret svært at finde en egnet mobiltelefon til en embedslæge på 50-60 år med tykke fingre. Tasterne er for små og displayet for lille. Det gør det ikke lettere for ældre brugere, som i forvejen har svært ved at tage den ny teknologi til sig, siger Ole Mygind.

Ole Mygind modtager i snit mellem 20 og 50 opkald om dagen, og bruger aldrig andet end sin mobiltelefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere