Politiet nedskyder undskyldninger i QXL-sag

Politiet benægter hårdnakket, at de med en beslaglagt bankkonto skulle stå i vejen for levering af for mere end 815.000 kroner mobiltelefoner og spilkonsoller på netauktionen QXL. Det er ellers, hvad sælger oplyser køberne.

Ifølge politiet holder det ikke, når en sælger på netauktionen QXL's forklarer, at politiet står i vejen for levering af for mere end 815.000 kroner it- og teleudstyr.

Kriminalkommissær Peder Nørgaard fra Herning Politi afviser blankt, at ordensmagten skulle være årsag til forsinkelserne.

- Jeg har ikke nogen kommentarer, men vi forsinker dem ikke i at levere, siger kriminalkommissæren.

Klar til levering

Sælgeren har under navnet Superpriser haft for mere end 1,1 millioner kroner umanerligt billige mobiltelefoner og spilkonsoller til salg på netauktionen QXL uden endnu at have leveret en eneste.

Ifølge det autosvar, som alle købere modtager ved henvendelse per email til Superpriser, afventer firmaet, at dets advokat skal komme tilbage fra ferie den 8. august og derefter kan få pengene frigivet, så varerne kan blive leveret.

- Politiet har ingen grund til at fastholde beslaglæggelsen af pengene, vi er klar til at levere hvis/når pengene er frigivet. Skulle pengene ikke blive frigivet senest den 12. august, bliver vi nødt til at annullere alle ordrer, og du får dine penge tilbage. Nærmere herom følger senest den 12. august, står der i meddelelsen.

Meddelelsen er underskrevet: "Med venlig hilsen Thomas & Brian".

Sælgers påstand

Direkte adspurgt på, om det så er korrekt at skrive, at politiet på ingen måde forsinker Superpriser, gentager kriminalkommissæren

- Vi forsinker dem ikke i at levere.

Men det siger de, at I gør, fordi I har beslaglagt deres penge?

- Ja ja, men det er deres påstand, siger Peder Nørgaard fra Herning Politi.

Han forventer ikke nyt i sagen fra politiets side før om en til to uger.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Superpriser for at få deres version.

Sælger har imidlertid ikke besvaret vores henvendelser med andet end det automatiserede email-svar fra sælgers webmail-konto.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere