Ældrepleje angriber Microsofts Vista-valg

To amerikanske nonprofit-organisationer inden for ældreplejen anfægter nu Microsofts valg af Vista-navnet til XP-afløseren. Vista er navnet på deres patient-software, som har været i brug i 20 år.

Microsoft er igen i skudlinjen for valg af efternavnet Vista til den kommende afløser for styresystemet Windows XP.

Denne gang er det fra to nonprofit-organisationer, der assisterer hospitaler og plejehjem med at implementere softwaren Vista til administration af tilskud til ældre, der har gjort tjeneste i det amerikanske forsvar.

De to organisationer, Vista Software Alliance og Worldvista, anfægter Microsofts valg af Windows Vista som navn, da det kan skabe forvirring mellem operativsystemet og den software, som benyttes til at administrere ældreplejen.

- Forvirringen, som Microsoft skaber med valg af navnet Vista, er en nedværdigelse det arbejde, som medarbejdere udfører i pasningen af vores nations ældre, udtaler Barbara Boykin, formand for Vista Software Alliance i en pressemeddelelse.

Softwaren Vista har været i brug i ældreplejen i cirka 20 år og holder styr på millioner af ældres journaler på 163 hospitaler, 135 plejehjem og 850 klinikker, oplyser de to organisationer.

Ny Vista på vej

Tidspunktet for Microsofts navngivning af XP-afløseren er særlig ubelejligt fordi der er planlagt en lancering af Vista-Office EHR (Electronic Health Record) om få dage.

Dette er en version af Vista specielt til brug på lægepraksiser og vil blive tilbudt til lavpris eller gratis til læger over hele USA.

Microsoft vil trække nationens opmærksomhed væk fra indsatsen med at forsyne sundhedssektoren med Vista. En sektor, der stadig er tynget af store papirbunker og hvor behovet er stort for digitalisering, mener formand Maury Pepper fra Worldvista.

Microsoft har ifølge en talskvinde gjort et grundigt forarbejde før valget af navnet Vista for at sikre, at det ikke vil skabe konflikt med andre virksomheders registrerede varemærker eller produkter.

Med Microsoft som fornavn mener talskvinden heller ikke, at der bør kunne skabes nogen form for navneforvirring.

Også tilfredse navnebrødre

De to organisationer er ikke de første, der anfægter Microsofts ret til at bruge navnet Visat.

En direktør for det amerikanske it-selskab Vista har oplyst, at de undersøger mulighederne for at føre sag mod Microsoft.

Direktører for to selskaber, der begge udvikler add-on teknologi til Microsofts produkter og har Vista-navnet til fælles, har derimod udtrykt stor tilfredshed med Microsofts valg af navnet.

De forventer, at deres virksomheder vil drage fordel af navne-fællesskabet. Begge selskaber har navnet Vista Software men er hjemhørende i henholdsvis Californien og Arizona.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere